Använd dessa strategier och du behöver inte längre en cigarett


Alla rökare förstår att de borde sluta. Det är inte vanligt förekommande att röka på hur mycket de förbättrar sin hälsa genom att röka. Människor som inte röker är helt enkelt oförmögna att inse hur svårt det kan vara att sluta. Rådgivning här är från experter – dina kamrater som har lyckats sluta – så läs vidare för bra tips som hjälper dig att sluta.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Det kan finnas en supportgrupp för personer som försöker sluta i ditt samhälle. Titta på platser som samhällskollegor eller kyrkor.

Tips! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Att försöka sluta med att gå på kallt kalkon är aldrig en bra idé.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du röker minst en mindre på den aktuella dagen.

Sluta röka ett steg i taget. Avsluta är en process. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att bidra till en rökfri framtid.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja då med en gång promenad. Du bör diskutera dina intentioner med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

Tips! Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Fråga också din läkare om en lista över stödgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Nikotinbytare

Du kanske vill tänka på att du ska försöka med nikotinbyten. Det viktigaste hindret för att sluta cigaretter är din kropps missbruk av narkotikaproblemet. Detta är det som orsakar de flesta begären. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Det finns många studier som visar med tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Undvik nikotinbytningar som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

TIPS! Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjningstaktik. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; I den här tiden kommer din uppmaning troligtvis att gått.

Det tar åtagande att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döma din vana. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Belöna dig själv när du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. Efter en längre tid kan du ta dig till något dyrare eller elegantare. Så småningom, när rökning är borttagen från ditt sinne, få en stor behandling.

Ingen nonsmoker kommer någonsin att förstå hur du kan tända, även om du vet att det kan skada dig. De kommer aldrig att förstå hur svårt att sluta är heller. Du kommer att finna att råd inom denna artikel genereras av ex-rökare. Använd deras idéer för att hjälpa dig att sluta röka.Source link