Följ detta råd för att sluta röka nu


Rökning är en dålig vana som kan få skadliga påverkan på din egen hälsa och hälsan för de människor som lever med dig. Det kan leda till emfysem, hjärtinfarkt, lungcancer och andra hälsoproblem. Folket runt dig kommer också att möta hälsoeffekter från inandning av begagnad rök. Det följer därför att sluta kan vara ett livräddande beslut. Den här artikeln innehåller flera tips som kan hjälpa dig att sluta med framgång.

Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Använd det här som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Tips! När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de utlösare som får dig att känna dig som en cigarett. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva lägga din bok tillfälligt tills du har brutit din rökning vana.

När du försöker sluta röka, överväga att prova hypnos. Många individer har avslutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör. Under hypnos kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser medan du hypnotiseras. Det kan göra att cigaretter verkar mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

Fortsätt försiktigt på en dag när du arbetar för att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. Det finns inget fel med att ställa upp långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget att röka upphörande.

Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

TIPS! När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tanken, eller de gav sig helt enkelt för fort.

Om du kan tänka positivt och motiveras, kommer de att fungera till din tjänst för att hjälpa dig att sluta röka. Föreställ dig ditt liv efter att ha rökt, där du är friskare, lyckligare och kunna hålla fast vid din månadsbudget med lite kvar. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Du kan också röka bara hälften av din cigarett varje gång du går för en rök som hjälper dig att skära tillbaka.

Du kommer att bli bättre att sluta varje gång du gör det. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. När du en gång har förbundit sig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att säkerställa att du inte blir offer för vanan igen. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Fortsätt sluta för längre tid, och du blir bättre på det. Vid en viss tidpunkt kommer du att vara så skicklig att sluta att det blir permanent.

TIPS! Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Överväg att byta till ett cigarettmärke som du inte bryr dig om.

Tänk på de troliga följderna av en stor minskning av din hälsa som orsakas av rökning. Hur påverkas dina nära och kära vänner? En av fem dödsfall är relaterade till rökning av cigaretter i Amerika. Det finns inget behov av att du är en av dessa statistiker.

Kom ihåg att den första veckan utan cigaretter blir det svåraste. Din kropp kommer att kasta det mesta av nikotin du har inhalerat under de första två dagarna. När din kropp sköljer nikotin kommer den svåra delen att vara psykisk missbruk. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

Sluta röka

TIPS! Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Detta kommer att sätta dig på rätt ställe för att sluta röka.

Inse att att sluta röka är något positivt i ditt liv, snarare än något negativt. När man tittar på någon uppgift positivt, inklusive att sluta röka, är det lättare att hålla sig fokuserad och motiverad. Försök att förstå hur mycket bättre ditt liv kommer att vara, i så många olika dimensioner, utan cigaretter. Detta kommer att stärka ditt engagemang och hålla dig fokuserad på dina skäl att sluta.

Tala med en sjukvårdspersonal om att sluta rökahjälpmedel som är bra för att sluta. Det har skett mycket framsteg inom rökningstoppet. Det finns också flera behandlingsalternativ som hjälper dig på vägen, inklusive receptbelagda läkemedel, nikotinersättningsterapi och homeopatiska läkemedel. Fråga en läkare vad de skulle rekommendera så att du kan sluta.

Skriv ner en mantra för varför du slutar. Varje gång du tror att du kan grotta, repetera om och om igen alla anledningar till varför du vill sluta. Detta är ett kraftfullt sätt för dig att ta bort din mentala och fysiska inriktning mot ditt nikotinuttag och för att uttrycka det på andra viktiga behov och behov.

Hälsofarliga risker

Nästan alla känner till de faror och hälsorisker som är förknippade med rökning. Det finns olika hälsorisker, som lungcancer, hjärtinfarkt och emfysem. Inandning av andras rök är också riskabelt, och rökning utgör ett hot mot någon nära dig. Du kommer sluta röka när du börjar använda informationen i den här artikeln.Source link