Sluta röka nu och leta efter en ljusare framtid


Rökning är väldigt ohälsosam och kan få mycket negativa konsekvenser för dig som rökare och alla omkring dig. Det kan orsaka lungcancer, såsom hjärtattacker, emfysem och lung- och halscancer. Den andra handen röker också. Detta är en stor anledning till att det är nödvändigt att bryta vanan. Följande artikel kommer att ge dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

Berätta för dig själv att du måste gå en promenad först, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Även om du slutligen återstår, kan fördröjningen fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För många, uppehåller sig sent på kvällen leder till ökad cigarettbehov. Du kan bli frestad att smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du går och lägger dig på ett schema, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

Tips! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom.

Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter, kommer du vanligtvis att undvika begär. Om du inte gör det, upprepa det här steget så ofta som behövs.

Försök byta din kostvanor genom att äta hälsosamt för att bekämpa vilken vikt som helst som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din hälsa genom att njuta av hälsosam produktion och stoppa viktökning i spåren.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till åtagandet att se det igenom. De flesta misslyckas på grund av en negativ tankeprocess. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna som du ville sluta börja med.

TIP! Ett litet steg mot att sluta kunde vara att byta cigarettmärken. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt.

För att förhindra att du tar in dina nikotinavtagningssymtom, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Du kan prova nya hobbies, massage eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina begär är i topp. När du har stillestånd, försök omgärda dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel så att du inte tänker på att röka.

Överväg att byta varumärken när du börjar tänka att sluta röka. Välj ett märke som du finner obehagligt. Rök inte en större mängd om du andas in dem. Detta är en metod som hjälper dig att tänka dig att sluta röka.

Låt dina nära och kära veta att du planerar att sluta röka. De har din rygg och de hjälper dig att påminna dig genom tuffa tider. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Det här hjälper dig att öka dina chanser att lyckas sluta röka.

Tips! Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. Du måste vara motiverad, eftersom det är möjligt att misslyckas först.

Sluta röka

Motivation och positiv attityd är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du slutat röka. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, din andedräkt och kläder kommer att lukta bättre och din bostad kommer inte längre att ha röklök. Medan många människor svarar på negativ förstärkning kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med sluta också.

Sätt denna lista på en visuell plats så att du kommer att se den varje dag. Detta kommer att vara till hjälp när du känner frestelse.

TIPS! Många människor tycker om stöd från onlinemiljöer och diskussionsforum. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta.

Hitta support via olika onlinefora eller samhällen för dem som försöker sluta. Det finns många webbplatser som är dedikerade till att främja dina mål att sluta röka. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra som förstår din kamp.

De första 7 dagarna med att sluta röka är det svåraste. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin som den har hållit på. Efter det kommer nikotinbehov att vara primärt psykologiskt i naturen. Medan de fortfarande är väldigt riktiga och kan vara intensiva, kan det vara lättare att ha den här kunskapen bakom dig själv.

Om du har problem med att motstå uppmaningen att röka, ring en älskad för support. Tiden som spenderas under telefonsamtalet kommer att hjälpa dig att distrahera dig medan du längtar efter dig, och du kommer att känna dig väl medveten om att du inte behöver uppleva din kamp ensam.

Tips! Om du behöver lite extra motivation att sluta röka , behåll din familj och någon annan som skulle påverkas om du skulle bli sjuk eftersom den vana i ditt sinne. Hälsostatistiken indikerar tydligt ett stort antal dödsfall som direkt hänför sig till rökningssigaretter.

Ta dina nära och kära in när du fattar beslutet att sparka rökningens vana. Låt alla dina bekanta veta att du försöker sluta röka. Deras godkännande och hjälp kan vara nyckeln till din framgång. Du kan också tänka dig att gå med i en rökavbrott eller försöka kognitiv beteendeterapi för att hjälpa dig att sluta.

Rökning är en farlig och ohälsosam aktivitet. De som röker är mer benägna att lida av hjärtinfarkt, cancer eller emfysem. Begagnade rök är ett farligt hälsorisk mot alla som är nära dig. Genom att läsa informationen i den här artikeln bör du nu vara välinformerad nog för att sluta röka.

Detta är ett optimalt sätt att bli professionell inom Array. Använd alla råd här för att lära dig mer om. Du kommer att finna att ju mer information du har, desto mer av en expert kommer du att vara.Source link