Söka efter ett sätt att sluta röka? Prova dessa bra tips!


Rökning har allvarliga konsekvenser för dig och ditt liv. Det påverkar ditt utseende, från gula tänder och rynkad hud till en gammal röklukt i ditt hår och kläder. Ännu viktigare kan det påverka din hälsa. Du kan omvända alla rökningens negativa effekter om du slutar. Denna artikel ger några värdefulla råd om hur du framgångsrikt kan sluta.

Sluta röka gradvis. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välja nikotinutbyten eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, samt mot stödgrupper och andra informationskällor.

Det finns underbara tillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver hjälp. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp behöver när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Om det är svårt att minska antalet gånger du röker per dag, så försök minska på den mängd cigarett du röker per gång. Försök röka bara en halv cigarett istället för en full cigarett.

Tips! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Få din matta och klädsel professionellt rengjorda, ta bort rester från väggarna och kör dina gardiner och gardiner genom tvätten. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

Tänk alltid på din motivation. Många tycker att placera motiverande budskap i hela hemmet och på kontorshjälp på sin resa för att sluta röka. Detta kan begränsa dina frestelser, vilka är de främsta gärningsmännen för att röka cigaretter.

Rökningstopp

TIPS! Nå ut till dina vänner och familj för att få hjälp när du bestämmer dig för att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem.

Sök efter stöd via onlinebemöten och forum. Det finns många olika webbplatser som är avsedda att hjälpa personer som röker. Du kan finna det användbart att jämföra vissa tekniker med andra. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningar som följer med att röken upphör.

Hur kommer du att hantera stressiga tider? Många rökare blir vana vid rökning när de stressas. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräcklig.

Bara för att du kanske inte har avslutat förut, finns det ingen anledning att vara avskräckt. Även planerna som är mycket organiserade misslyckas ibland. Allt du behöver göra är att identifiera den del där din plan slutade fungera, lappa det här "hålet" och försök igen. Du kan kanske lyckas i ett framtida försök.

TIPS! Det finns underbara tillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

Istället för att röka, gå på en cykelresa. En träningssession utlöser frisättning av humörhöjande endorfiner och ger också en nödvändig distraktion från att tänka på att röka. Övning kan också bidra till att undvika eventuell viktökning som orsakas av de förändringar som nikotinuttaget kan göra för din ämnesomsättning.

Kör ditt beslut förbi din läkare om det finns några mediciner som du kan ta som kan hjälpa dig att sluta. Nya innovationer för att sluta röka förekommer regelbundet. Det finns strategier som använder nikotinersättning och andra som kan minska uttagsbehovet, liksom många andra alternativ. Fråga din läkare vad de rekommenderar för att hjälpa dig att sluta för gott.

Minns en lista med dina mest pressande skäl att sluta röka. Upprepa dem när du känner att ett begär kommer på, eller när din motivation försvinner. Det här gör det möjligt för dig att ta kontroll över din missbruk, i syfte att optimera din chans till framgång.

Tips! När du försöker sluta röka måste du undvika de speciella triggarna som får dig att röka. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok kanske du måste tillfälligt lägga din bok tills du har brutit din rökning vana.

Många ex-rökare säger att en av de svåraste missbrukarna att övervinna när man slutar röka är den muntliga fixering i samband med cigarettrökning. Många som försöker sluta röka tycker om att ha svårt godis eller tuggummi praktiskt på dem hela tiden. Elektroniska cigaretter är också ett bra ersättare för den verkliga affären.

När du bestämmer dig för att sluta röka, gör det till en punkt att hålla dig motiverad och inte ge upp det här beslutet. En stor majoritet av människor som slutat röka för alltid har haft flera tidigare försök som inte lyckades. Om du återkommer, identifiera faktorer som ledde till ditt återfall och lösa sedan för att fortsätta.

Många som slutar röka utan att använda stoppmetoder gör det genom att ha en annan synvinkel. Om du kan ta det dag för dag, hittar du det mycket enklare att hantera. Dessutom kan du använda kognitiv beteendeterapi för att ändra vad du gör varje dag för att ta bort den mentala anknytningen som binder dig med tobak.

TIPS! Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till sträva efter innan du räknar ut hur du ska gå på att göra det. Många rökare har svårt att sluta, eftersom de inte närmar sig frågan med rätt inställning och inte har tillräcklig motivation.

Att sluta röka blir inte lätt men det kommer att vara värt det när man ser hur det påverkar din hälsa, ditt utseende och ditt sociala liv. Efter att du läst den här artikeln är du förhoppningsvis mer öppet säker på dina chanser att sluta röka. Börja med ett tips och fortsätt tills du är färdig att röka för gott!Source link