Vill du leva längre? Sluta röka med dessa användbara tips


De flesta har svårt att försöka sluta röka. Dessutom finns det ingen enda strategi som garanterat fungerar för alla. Du kan behöva göra lite forskning och experiment tills du hittar de tekniker som fungerar för dig. Prova tipsen nedan och du kanske tycker att sluta kan vara enklare än du trodde.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, samt bra tips för att hantera processen. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett communitycenter eller en skola efter timmar.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sluta är en process.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och dina vänner. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Det här kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Nikotinutbyte

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Använd inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

Tips! När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du delar den här informationen med dem som ligger närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Innan du ställer in ett slutdatum eller på annat sätt planerar avslutningsprocessen måste du vara förpliktigad att lyckas. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg orsakerna till att du slutar.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Han kan också ordinera dig medicin för att hjälpa till att behandla ångest och stress, ta itu med begär eller andra hälsoproblem som uppträder när du slutar.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan till och med få cancer från det. Din hälsa och hälsan hos de du älskar kommer att förbättra dramatiskt när du slutar. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

TIPS! Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Du luktar bättre, kommer att spara tusentals dollar och behöver inte huddla ute i regnet och snöa för en rök längre! Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

Om du hoppas sluta röka, försök undvika situationer som skulle utlösa behovet av en cigarett. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin. Till exempel, drick ditt kaffe på väg till jobbet och stanna borta från barer kommer att minska dina begär.

Att ge upp cigaretter är inte lätt, och det finns ingen magisk botemedel-allt. Men det betyder inte att det är omöjligt att sluta. Du kan uppnå framgång genom att använda en kombination av strategier som de som skrivs i guiden ovan, tillsammans med stöd och motivation. Prova dem och du kan bli glatt överraskad.Source link