Vill du sluta röka? Prova dessa tips!


Även människor med stark vilja har generellt problem med att sluta röka. Den fysiska och känslomässiga anknytningen till cigaretter är ibland överväldigande. Om du vill sparka röken vana för gott och känslomässigt lossna dig själv, kan följande artikel hjälpa dig att göra just det.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stalla för tid innan du tänder upp. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan trots allt inte röka cigaretten. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Några tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. Att få en full åtta timmars sömn varje natt gör att du kan behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Sluta röka

Be dina familjemedlemmar ombord med ditt beslut att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irritabel på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

TIPS! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Många individer har slutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör.

Medan du slutar röka, ge dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Efter detta ökar långsamt din belöning tills det har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och de stress de kan orsaka. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Försök att undvika ledig tid, och istället hitta trevliga distraheringar. Läs, skaffa eller besöka vänner fungerar bra.

Älskade

TIPS! Låt dina nära och vän veta att du vill sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök kan vara skadlig för dem i ditt hushåll. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Under de första veckorna av ditt avslutande försök, håll dig borta från aktiviteter som du associerar med att röka. Ändra din rutin om det alltid är fråga om att ha en rök. Att dricka ditt kaffe när du pendlar eller i en kafé och håller dig borta från barer för ett tag kan hålla dina begär kvar.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökuppehåll, kom alltid ihåg din familj och de som skulle bli drabbade av en stor väg om din hälsa sjönk väsentligt på grund av denna mycket farliga vana. Statistik säger att en av fem personer dör av cigaretter i USA. Ingen vill bli känd som en statistik.

Sluta röka

Börja träna så snart du slutar röka. Strax efter att du slutat röka börjar din lungkapacitet att förbättras. Detta gör att träna lättare än det brukade vara. Att få regelbunden träning kan också hjälpa dig att undvika den äldre komplikationen av viktökning. Övning kommer också att ge dig en subtil hastighet via naturliga endorfiner.

Det är uppenbart att sluta röka behöver inte vara omöjligt eller skrämmande. Du kan sluta röka med beslutsamhet och självförtroende, så börja din resa genom att tillämpa ovanstående tips på din dagliga rutin idag. Underskatt aldrig betydelsen av beslutsamhet!Source link