Alla kan sluta röka med utmärkt råd som detta


Med all stress och tryck relaterat till dagens livsstil kan det vara extremt svårt att sluta röka. Låt inte yttre påverkan hålla dig från att göra det som är bäst för dig. Den här artikeln kan hjälpa!

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre dag.

Sluta röka

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning för att sluta röka för gott.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Det är inget fel med att ställa upp långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget om att röka upphörande.

Tips! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka för tiden innan belysningen uppstår. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka eller försöka dricka ett glas vatten innan du röker.

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om det inte har det, fortsätt bara fortsätt denna process om och om så ofta som du behöver.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, samt mot stödgrupper och andra informationskällor.

Nikotinutbyte

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process.

Tänk på att använda nikotinersättningsalternativ när du slutar röka. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

När du förbinder dig att sluta röka, planera lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Hitta hälsosamma stressavlastningsmetoder som hjälper till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. Om du har fritid, distrahera dig med hobbyer du tycker om och personer du älskar.

TIPS! Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Det här är ett effektivt sätt att försörja dig för att sluta helt.

De saker som presenteras här kan ge det förtroende du behöver för att sluta röka för alltid. Använd det du har lärt dig här för att ge dig själv motivation, ta itu med frestelserna och berätta för cigaretter du är över dem!Source link