Allt du behöver är några enkla sluta röka tips som dessa


Det är ingen hemlighet att rökning är skadlig för din hälsa, men massor av människor är fortfarande vanligt upplysta. Problemet är att sluta är ingen promenad i parken. Många försök, men ständigt komma tillbaka till vanan, för det är så starkt beroende och slutar är skrämmande. Om du är intresserad av att sluta för gott kan den här artikeln vara till hjälp för dig.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar för att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp dig. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas, gör något annorlunda.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla de rökfria dagarna kommer snart att ge upphov till en rökfri framtid.

Siktmål

TIPS! När du väl har bestämt dig för att sparka rökning, berätta din familj och dina vänner. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Som med andra missbruk, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För många individer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du får mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

Nikotinutbyte

TIPS! När du känner att du behöver röka , försök fördröjning taktik. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

Tänk på att använda nikotinsättning alternativ när du slutar röka. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. Cravings kan vara svårt att ignorera. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Studier har visat att personer som använder någon typ av nikotinersättningsprodukt är dubbelt så troliga att de slutar röka. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

När du slutar röka måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa, utan även din familj och dina vänner.

TIPS! Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig ur nikotin.

Det absolut bästa rådet som hjälper dig att sluta röka är att bara göra det. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Sluta bara – och börja inte igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Det har faktiskt visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

Såsom har diskuterats i den här artikeln kan du sparka röken vana om du ärligt tillämpar dig själv. Det är viktigt att behålla din beslutsamhet och följa dina planer på brevet. Om du prioriterar detta och införliva föregående råd i din plan, kan du sluta tidigare än du trodde var möjligt.



Source link