Ändra dina vanor och sluta röka med dessa tips!


Ingen tvekan är du medveten om hur vanedannande nikotin kan vara. Detta gör att lärandet att leva utan cigaretter är en av de svåraste sakerna du någonsin kan försöka. Utrusta dig med bra tips och råd om hur du verkligen slutar röka, så att du kan ge dig en bra chans att uppnå detta mål.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

Sluta röka

TIPS! Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till att du motstår sluta. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

Tips! Gör ett gym medlemskap del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. Mata dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

Tips! Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

Nikotinutbyte

Du kanske vill tänka på att pröva nikotinbyten. Det viktigaste hindret för att sluta cigaretter är din kropps missbruk av narkotikaproblemet. Detta är det som orsakar de flesta begären. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat märke av cigaretter. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, kolla in produkter som tillverkats speciellt för att hjälpa processen. Dessa innefattar gummi och fläckar.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta hjälper dig att starta din rökningstussresa. Undvik att röka när du först vaknar. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full en.

Undvik alla aktiviteter eller situationer där du tidigare röker för att försöka sluta röka. Försök ändra tempo om du brukar ha den första cigaretten på morgonen med kaffe eller med cocktails i slutet av arbetsdagen. Drick kaffe medan du kör till jobbet och undvik baren för att minska begär, eftersom det kommer att finnas många rökare i detta område.

Det är svårt att sluta eftersom nikotin är så beroendeframkallande. Att sluta röka är fysiskt och känslomässigt svårt för många. Du kan göra processen mycket enklare genom att följa alla de råd som vi har lagt fram här. Med tanke på rätt information och nödvändig bestämning är det möjligt att sluta röka!

TIPS! Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig ur nikotin.Source link