Ändra dina vanor och sluta röka med dessa tips!


Din familj tycker att det vore i ditt intresse att sluta röka. Din läkare echo känslan. Även ditt försäkringsbolag är villigt att ge dig en rabatt om du slutar. Så vad håller du tillbaka? Det är dags att sluta, läs följande artikel och hitta tips som kan hjälpa dig att sparka vanan.

Hitta metoden att sluta som kommer vara enklast för dig. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. Det här kan vara den lilla knuff du behöver för att hålla dig på rak och smal.

Tips! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Du kommer att komma ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

10 minuter

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se passet passet inom 10 minuter. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa detta som du behöver.

Tänk på att använda nikotinersättning alternativ när du slutar röka. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Ta en kort promenad innan du ger dig själv tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Om situationen kräver det, kan din läkare ordinera dig medicinering för att sluta röka.

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåelige.

TIPS! Ta din resa en dag i taget. Att sluta kan vara en lång process.

Om ditt sanna mål är att sluta röka, behärskar du konsten att sluta. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Skapa en plan för att belöna dig varje gång du når en milstolpe i ditt avslutande arbete. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Sätt denna lista på kylskåpet och titta på det varje morgon före arbete eller skolan. Detta kommer att hålla dig motiverad när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Ändra din rutin om det alltid är fråga om att ha en rök. Du kan få ditt kaffe när du kör på jobbet eller undviker baren helt och hållet så att du undviker att rökarna triggar du är van vid.

Tips! Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare . Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig.

Sluta röka görs inte bara för dig själv utan också för dina nära och kära. De människor som bryr sig om dig vill att du ska ha ett långt, hälsosamt liv. Studier har visat att en av fem personer som dör i USA har att göra med att röka. Det finns inget behov av att du är en av dessa statistiker.

Träning. Du kommer att upptäcka att din lungkapacitet förbättras snabbt efter att du slutat röka, så att du kan träna lättare. Regelbunden träning kommer också att förhindra viktökning. De endorfiner som släppts under träning kan i viss mån uppfylla dina nikotinbehov.

Tänk inte på att sluta som ett offer; Tänk på det som att göra dig själv en tjänst. Du kommer att vara mer benägna att trycka igenom den hårda delen och vara framgångsrik när du slutar, när du kan se den positiva effekten det kommer att göra. Tänk på hur ditt liv ska förbättra, och hur misslyckande att sluta kommer att påverka din hälsa på lång sikt. Du kommer att hitta dina motivationer och ha all anledning att sluta omedelbart.

Tips! Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

Som rökare var rökning förmodligen din primära hanteringsmekanism under perioder med hög stress. Om du gör det, kommer det verkligen att hjälpa till att hitta några bra avkopplingstekniker att använda när du känner att stress börjar bygga upp. Tänk på yoga, meditation eller ens njuter av en promenad utomhus. Någon av dessa aktiviteter kan hjälpa dig att slappna av, lätta din kropp och sinne bort från att känna dig stressad.

Efter att ha läst den här artikeln bör du vara beredd att sluta sluta röka. Avsluta gör dig lyckligare och friskare, och det kommer att förlänga din livslängd med många år. Du kommer också att sluta spara mycket pengar som du annars skulle spendera på tobak. Överväg att använda några av de sparade pengar för att tacka dina nära och kära för att se dig genom processen.Source link