Ändra dina vanor och sluta röka med dessa tips!


Rökning är en otäck och ohälsosam vana som har allvarliga följder för dig och alla som finns omkring dig. Det är känt att leda till en rad hälsoproblem, såsom hjärtattacker, emfysem och lung- och halscancer. Den rök som du andas ut, och röken som produceras från din cigarett är också skadlig för andra. Avsluta är därför väsentligt. Dessa tips kan ge dig många tips, så att du kan avsluta med framgång.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

För att hindra dig från att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karbadladda livsmedel. En förnuftig diet hjälper till att förhindra eventuell viktökning du annars skulle kunna uppleva. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Stödgrupper är universella, som du hittar finns det många som slutat röka. Försök leta efter en online, eller på din lokala högskola eller kyrka.

Nikotiners ersättningsterapi

Överväg nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Cravings kan ibland verka överväldigande. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor med hjälp av nikotinutbytesbehandling. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. När du känner för att ge upp, tänk på vad du gjorde för det första.

Om du känner att du absolut måste röka, prova fördröjningsmetoden först. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Du bör åtminstone vänta en timme eller två innan du får en rök när du vaknar. En annan strategi för att minska den mängd du röker är att röka en halv cigarett varje gång du har en.

Sluta röka

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Avsluta är en process. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Det är viktigt att vara kvar, eftersom du kan misslyckas första gången. Avsluta en dag i taget, och försök att inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Det finns många olika webbplatser som är avsedda att hjälpa personer som röker. Du kanske ser att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika känslomässiga kamperna som följer med denna resa.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav sig helt enkelt för fort. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

Inse att du kommer att uppleva tider av stress, så gör en specifik plan för att motverka detta. När en stressig händelse inträffar brukar rökare brukar bara tända upp en cigarett och röka sin stress borta. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Att ha flera idéer att falla tillbaka om den första inte hjälper tillräckligt är en ännu bättre plan.

Body Sheds

När du slutar röka, kom ihåg att processen blir svåra under den första veckan. De första fyrtioåtta timmarna av att sluta är när din kropp sköljer all den otäcka nikotin du har konsumerat. När din kropp sköljer nikotin kommer den svåra delen att vara mental missbruk. Den psykologiska missbruk är inte lätt att övervinna, men att du vet att du har passerat det värsta av det är en stor motivator för att motstå uppmaningen att hämta en rök.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel, när du fullbordar din första rökfria vecka, ta dig ut på en film. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

I stället för att röka, träna. Ditt humör ges positivt genom de endorfiner som släppts ut i kroppen efter träning, vilket gör fysisk aktivitet till ett effektivt sätt att tänka på att röka när du vill röka. Också hjälper utarbetandet till att förhindra viktökning som kan hända när du slutar röka.

Skapa en mantra av de viktigaste orsakerna till att du slutar röka. Om du känner dig mycket frestad att tända en cigarett, var noga med att upprepa din mantra om och om igen tills trängseln går bort. Detta kommer att bidra till att skapa positiva budskap i ditt sinne.

Många människor har en oral fixering och det är anledningen till att de röker. Om det här gäller dig, behöver du helt enkelt hitta andra metoder för att lugna den fixeringen. En enkel metod som generellt är framgångsrik är att hålla tuggummi, tandpetare eller godis till hands. En elektronisk cigarett har hjälpt många andra att övervinna nikotinberoende.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när cravings sparkar in, eller trycket lägger till. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir cravings. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

Rökning är en farlig och ohälsosam aktivitet. Det finns så många hälsorisker som har kopplats till rökning som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Den begagnade rök som genereras är också ganska farlig och påverkar alla runt dig. Genom att läsa informationen i den här artikeln bör du nu vara välinformerad nog för att sluta röka.Source link