Använd de fördelaktiga tipsen nedan för att hjälpa dig att sluta röka


Idag vet alla att rökning är ohälsosamt, men det är fortfarande extremt svårt att sluta. Om du vill sluta kan det vara att du behöver en enkel nudge. Tipsen här kan ge lite hjälp och göra det lättare för dig att sluta sluta röka.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

TIPS! Gör ditt avslutningsförsök så enkelt själv som du kan. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Dessutom är det lätt att buka för frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan.

Sluta röka

TIPS! Börja träna rutiner eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara hälsosam, äta hälsosam mat istället för skräp.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område.

Älskade TIPS! Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer, eller tuggummi. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök kan vara skadlig för de i ditt hushåll. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Inte bara kommer sluta röka att göra dig mycket hälsosamare, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Det kommer att avsevärt förbättra chanserna att du lyckas sluta röka.

Skapa ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Skriv ner en lista över belöningar du tillåter dig själv när du har slutat röka för en dag, en vecka och en månad. Håll listan på skärmen så att du måste titta på den varje dag. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

TIPS! Överväg att använda en nikotinbyte av terapi. Uttagssymptom inkluderar depression, slöhet och irritation.

"Inte en puff någonsin" eller "Nope" ska vara din mantra. Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att inte röka värdelösa. Innan slagen träffar, påminna dig om all skada "bara en" cigarett kan göra.

Du kan sluta idag. Du behöver inte ange ett slutdatum för framtiden. Välj helt enkelt idag för att sluta röka. Genom att sluta nu minskar du risken att bli offer för en potentiellt dödlig sjukdom. Du kommer också att förbättra din familjs hälsa genom att skydda dem från begagnad rök, vilket gör det till en större motivation att sluta.

Att eliminera en rökvanor helt kan ofta vara en svår uppgift, men med lite råd kan den uppgiften bli lite lättare. Om du följer anvisningarna i den här artikeln borde du kunna sluta vanan för länge. Du kommer att bli friskare för det, och så kommer dina nära och kära.Source link