Använd de fördelaktiga tipsen nedan för att hjälpa dig att sluta röka


Många människor vill sluta röka, men känner att det blir för svårt eller att de inte har den viljestyrka som krävs för att kunna sluta med framgång. Den här artikeln innehåller en mängd tips som ger dig exakt den kunskap du behöver för att räkna ut för gott.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscentra och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Försök inte gå kallt kalkon.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

Sluta röka

TIPS! Hitta en bra supportgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Det kan hjälpa till att skapa nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att lätta din ansträngning för att sluta röka. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du har slutat. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning, och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Få en annan distraktion då.

TIPS! När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Det kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på kontorsmuren eller till och med bär armband som påminner dig om dina avsikter. Oavsett vilken metod du väljer kan denna typ av visuell påminnelse hjälpa dig att avvärja begär och frestelser.

De första sju dagarna är det svåraste när man slutar röka. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den. När nikotin är ur ditt system, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Det är lika svårt att slåss, men det finns många tekniker som hjälper dig att uppnå framgång.

Försök träna när det är möjligt. Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta dig lättare. Det kan också hjälpa till att undvika att sätta på pund tack vare en långsammare metabolism. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

TIPS! Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det.

Du kanske tycker att sluta röka kan vara det svåraste du någonsin har gjort i ditt liv. Det behöver inte vara en omöjlig uppgift. Du behöver lägga in tiden, ha tålamod och utöva lite viljestyrka. Lite råd kommer också att gå långt för att hjälpa dig att slutföra med framgång. Om du sätter vad du har lärt dig här i praktiken kommer du att göra med cigaretter för livet!