Använd de fördelaktiga tipsen nedan för att hjälpa dig att sluta röka


De flesta rökare vill verkligen sluta, men har stora svårigheter att fullborda eller ens försöka åstadkomma detta. Om du är intresserad av att skära denna ohälsosamma vana från ditt liv, fortsätt läsa. Du måste då tillämpa allt du lär dig i ditt dagliga liv för att sluta för livet.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscentra och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

TIPS! När det gäller att sluta röka, gör inte sakerna ännu hårdare än de redan är. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Tänk inte på framtiden. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker att axla hela bördan av rökavbrott. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

Sluta röka

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla runt dig hälsosammare.

Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara en quitter! Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Så småningom kommer du att bli bra på att göra detta, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

TIPS! Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irriterad.

Om du röker inuti ditt vardagsrum, rengör allt grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör ditt hus och tvätta dina möbler, så det luktar inte som rök. Inte bara kommer ditt hus att se och lugna rent och uppfriskande, men du kommer inte att bli frestad av den långvariga lukten av cigaretter när du kommer hem.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom det kan öka dina chanser att sluta röka. Det kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på kontorsmuren eller till och med bär armband som påminner dig om dina avsikter. Oavsett vilken metod du väljer kan denna typ av visuell påminnelse hjälpa dig att avvärja begär och frestelser.

Du borde göra sitt bästa för att klämma i träningspass. När du slutar röka är träning mycket fördelaktig och hjälper din lungkapacitet att förbättras. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

TIPS! Försök aldrig sluta röka själv. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig.

Om du misslyckas med att försöka sluta röka första gången, bli inte avskräckt. Även planerna som är mycket organiserade misslyckas ibland. Försök att vrida dina svagheter i styrkor och lära av dina misstag. Du kan bara lyckas nästa gång.

Du borde känna dig bättre om dig själv, för du har tagit steget för att göra en livslång förändring för en friskare dig. Sätt informationen i denna artikel i praktiken för en hälsosammare, lyckligare du!Source link