Använd de fördelaktiga tipsen nedan för att hjälpa dig att sluta röka


Avsluta är svårt på grund av all stress och tryck du måste leva med dagligen. Tipsen i den här artikeln kan hjälpa dig att befria dig från missbruk och sluta röka för gott.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

Tips! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Koncentrera på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

Sluta röka

Försök inte sluta röka utan stöd. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Överväg att gå med i en supportgrupp. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Berätta själv att du behöver ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process.

Klipp tillbaka på rökning. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

Skapa idéer för hur man hanterar stunder som är stressiga. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Om du har en reservplan av tillgängliga alternativ, kommer du att vara mindre benägna att tända. Genom att ha en plan på plats, kommer du att kunna undvika uppmaningen att röka.

Använd "NOPE," a.k.a inte en puff någonsin, för din mantra. Medan en snabb puff under dessa intensiva begär kanske inte verkar som en hemsk idé kan det störa hela din strategi och ställa dig tillbaka länge. Fatta risken att röka en enda cigarett i perspektiv innan du faktiskt måste hantera den situationen.

TIPS! Innan du börjar din plan att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Bli inte avskräckt om du misslyckas. Se misslyckandet som ett steg på din resa till framgång. Hitta dina svagheter och skapa solida säkerhetskopieringsplaner för att hålla dem från att spåra dig igen. Du kan hitta framgång i samma situation nästa gång.

Rådgivning kan vara vad du behöver för att sluta röka. Det kan finnas en känslomässig anledning som gör att du vill röka. Och när dessa skäl tas upp skulle din önskan att röka också kunna gå. Om det här är en strategi som du tycker skulle fungera för dig, gör ett avtal för att tala med din primärvårdspersonal för hänvisning till en rådgivare som kan hjälpa.

Nu när du har läst den här artikeln borde du ha mycket mer förtroende för din förmåga att permanent sluta röka. Dela din kunskap och erfarenhet med andra rökare så att de kan dra nytta av att sluta med.