Använd dessa strategier och du behöver inte längre en cigarett


Om du inte är riktigt beredd att sluta röka, kommer du att finna det nästan omöjligt att lyckas. Du måste vara kunnig om processen och vad det medför. Liksom med allt, ju mer kunskap du har desto bättre är processen. Fortsätt läsa för en mängd olika tips som hjälper dig att sluta röka.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sluta röka är en lång process. Tänk inte ens på framtiden. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

Sluta röka

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Nikotinutbytesprodukter

Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Börja långsamt genom att ta promenader runt ditt grannskap. Var noga med att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings kan ibland verka överväldigande. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.

Belöna dig själv

Om du plötsligt vill bli rökig, försök att fördröja din rökning. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i ditt sinne alls.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåelige.

Sök support online. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa rökare att ge upp sin vana. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra. De som redan har slutat kan bäst förstå och stödja den resa du har åtagit sig.

Kall kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få kompletteringar för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och stress av uttag.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer eller platser som kan fresta dig att röka. Om du associerar med att röka med att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå på happy hour när arbetsdagen är klar kommer du förmodligen att behöva justera rutinen. Att ha ditt kaffe på jobbet, eller undvika platser där rökare samlas, hjälper dig att undvika aktiviteter som brukar vara associerade med rökning.

Besluta inte att sluta "någon dag." Gör det idag. Undvik förutbestämda datum i framtiden och bara få slutprocessen påbörjad omedelbart. Om du slutar nu, kommer du att minska chansen att du kommer att dö från att röka. Att sluta röka skyddar också din familj, eftersom de sannolikt kommer att utsättas för farlig sekundär rök.

Försök och träna när du kan. Strax efter att du slutat röka börjar din lungkapacitet att förbättras. Detta gör att träna lättare än det brukade vara. Regelbunden träning kommer också att se till att du avvärjer eventuell viktökning. Endorfinernas träningsprodukt är inte ersättare för nikotinhöjder, men de hjälper till att ta bort kanten från uttag.

Försök inte sluta ensam. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Försök att sluta med ett positivt ljus, eftersom det kan vara mycket fördelaktigt för ditt liv. Att stanna positivt hjälper dig att fortsätta gå när du slutar blir svårt och hjälper dig att snabbare sparka vanan. Fortsätt att tänka på alla positiva effekter som detta kommer att få på ditt liv, och kom ihåg att proffsen är mycket större än nackdelarna. Detta kommer att stärka ditt engagemang och hålla dig fokuserad på dina skäl för att sluta.

Rökning är ibland den sak som individer vänder sig till i tider av stress. Om så är fallet måste du utforska andra alternativ för att hantera stress när det händer. Se om meditation eller yoga hjälper till att förbättra de stressiga känslorna, eftersom de är långt hälsosammare alternativ än att röka.

Sluta röka

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Du borde veta vet hur viktigt det är att lära dig mer om rätt teknik att använda för att sluta röka. När du väl vet vad som är effektivt och vad som inte är, kommer du att upptäcka att det egentligen inte är så svårt att sluta röka. Använd informationen som presenteras här, och du har kunskap om hur du avslutar i kort ordning.Source link