Använd dessa tips för att sluta röka idag


Det finns så många människor som vill bli av med sina hemska rökvanor. Rökning är inte bra för någon, och skadar bara dina lungor under långa perioder. Läs de råd som följer i den här artikeln och lär dig hur du slutar röka en gång för alla.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscentra och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Sluta röka

För att du slutar röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

Ta saker dag för dag. Ta en dag i taget när du slutar röka. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

TIPS! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som dig.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begäret. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut på en film. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

Secondhand Smoke

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

Nu när du har läst den här artikeln har du förhoppningsvis fått en inblick i vad du behöver göra för att sparka din rökning vana för gott. När du slutar, kom ihåg alla de människor som älskar dig och vill att du ska leva ett långt och hälsosamt liv. Ta de tips som du har läst här och ställ dig på en väg att vara fri från nikotin.Source link