Använd dessa tips för att sluta röka idag


Du kan upptäcka att sluta röka är en stor utmaning i ditt liv. Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Du måste undersöka olika metoder och hitta de som fungerar för dig. Användning av denna information kan göra det enkelt och framgångsrikt.

När du har bestämt dig för att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Professionella hypnotister har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan. Hypnotisten kommer att inducera en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att inlämna sig i ditt sinne. När du klämmer ut ur den djupa transen kan du konstatera att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång påminner du också om att om du kan komma igenom idag kommer det att bli mycket lättare att komma igenom i morgon.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Alla människor har olika sätt att få uppgifter som uppnåtts. Det är viktigt att hitta vad dina bästa alternativ är. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

TIPS! Hypnos är värt att ge ett försök för dem som letar efter ett sätt att sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med supportgrupper och andra resurser du kan använda.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du har slutat. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Mata dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Avsluta kan vara en lång process.

Om du vill sluta röka för gott, kan du behöva träna. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än den sista gången du försökte. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Vid någon tidpunkt kommer du att vara så skicklig att säga att det blir permanent.

Belöna dig själv

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Gör en lista med saker som du kan använda för att belöna dig själv för att nå en vecka, månad eller dag med icke-rökare. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. Ser fram emot dina belöningar kan hjälpa dig att hålla dig motiverad under de ögonblick du känner som grottor.

Tips! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Bli inte avskräckt om du misslyckas. Att sluta röka är svårt, och till och med en väl förberedd ansträngning kan misslyckas ibland. Identifiera var du gick fel så att du kan lära dig från det ögonblicket till nästa gång. Du kan använda detta för att hjälpa dig att nå framgång någon gång i framtiden.

När du vill röka ganska, tänk på det som en tjänst du gör själv i stället för ett offer du gör. Om du fokuserar på de positiva aspekterna av att sluta, kan det vara en enklare process som du kan åstadkomma snabbare. Ditt liv är värdefullt och kommer att förbättras avsevärt om du slutar röka. Dessa tankar kan se till att du blir motiverad och påminna dig om dina skäl att sluta.

Eliminera saker, lukt eller beteenden som utlöser minnen av rökning. Bli av med tändare, askkoppar och matcher. Rengör ditt hem från topp till botten och tvätta alla dina kläder för att eliminera lukt av rök. Detta kan hjälpa till att minska dina begär, för att eliminera rökning från din behandling.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Träning kommer att göra din stress försvunnen.

Träning kan hjälpa till att ersätta din rökning vana. Utöva frisläppande endorfiner, vilket kan förbättra ditt humör och hjälpa dig att fokusera på något annat än dina begär. Dessutom kommer aktiviteten att göra dig mindre sannolikt att gå upp i vikt när du slutar röka.

Ha en konversation med din läkare som innehåller en diskussion om mediciner som kan hjälpa till med att sluta. Sammantaget har det varit massor av nya och innovativa sätt att hjälpa människor att sluta röka. Dessa alternativ kan vara receptbelagda eller över disk och många är ganska nya på marknaden, vilket innebär att du är sannolikt att hitta en som fungerar för dig. Fråga din läkare vad de rekommenderar för att hjälpa dig att sluta för gott.

Många ex-rökare säger att en av de svåraste missbrukarna att övervinna när man slutar röka är den orala fixeringen i samband med cigarettrökning. Några bra knep att stimulera din mun på andra sätt skulle vara att tugga tuggummi eller suga på hårt godis när du befinner dig som vill ha en cigarett. Vissa människor har valt att börja använda elektroniska cigaretter.

Sluta röka

Att försöka sluta röka är inte lätt, och det finns ingen magisk botemedel som kommer att fungera för alla rökare. Det är dock möjligt att sluta röka. Framgång kan hittas genom att hitta rätt tips och tekniker som de du har läst här, tillsammans med bra motivation och ett bra supportsystem. Förslagen nedan kan vara till hjälp för dig.