Använd detta råd för att hjälpa dig att sluta röka


Det finns miljoner människor som önskar att de kunde sparka sin rökning beroende. Rökning är inte bra för människor, och det skadar bara lungorna om de utsätts för rök under längre perioder. Läs följande råd för att ta reda på vad som kan göras för att sluta röka för alltid.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Detta kommer att leda dig under tidigt avbrott och hjälper dig att sluta lättare.

Träningsrutin

Du kan gå med i ett gym eller starta en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Se till att du diskuterar vilken träningsrutin som helst med din läkare innan du börjar.

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinersättningsterapi till hjälp när du slutar. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Kraven kan vara överväldigande. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Försök att fördröja din nästa cigarett. Försök med att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att du har druckit ett stort glas vatten.

Innan du slutar röka kan du vara fast besluten att sluta för gott. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Om situationen kräver det, kan din läkare ordinera dig medicinering för att sluta röka.

Belöna dig själv

TIPS! Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslut . Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas.

När du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Skulle byte märken hjälpa dig i ditt mål? Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Detta är ett effektivt sätt att försäkra dig om att du slutar helt.

Gör din familj och dina vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Tips! Du behöver inte gå igenom det här ensam. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. Trots att när folk känner till de dåliga sakerna om att röka kan de bli rädda nog att sluta. Att gå över positiva förändringar kan också hjälpa.

Nu när du har läst ovanstående artikel har du förhoppningsvis nu rätt information för att sluta röka permanent . Tänk på att det finns människor som älskar och bryr sig om dig, och de vill att du ska vara med dem så länge som möjligt, så använd det du har lärt dig här idag för att sparka den cigarettvanen för gott.



Source link