Använd detta råd för att hjälpa dig att sluta röka


Många människor kommer att säga hur svårt det kan vara att sluta röka, och i många fall uppstår svårigheten helt enkelt på grund av brist på information om hur man ska sluta. Som med många saker i livet, desto mer utbildade handlar du om att sluta, desto lättare kommer du att kunna uppnå det. Oavsett hur länge du har varit rökare eller hur mycket du röker per dag, kan tipsen du läser hjälpa dig att sluta.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Stödgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta kan du sätta upp långsiktiga mål.

Tips! Om du vill lyckas sluta röka, försök att göra en lista med alla fördelarna och nackdelarna kommer att föra dig. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de utlösare som får dig att känna att ha en cigarett. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Tips! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika vid minst försök och stall för tid innan belysning upp. Tvinga dig själv att göra något, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten innan du får en cigarett.

För att sluta röka, ge dig själv belöningar under vägen att njuta av milstolparna mot ditt mål. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Dessutom kan du vara säker på att de personer du diskuterar dina problem med kommer att förstå var du kommer ifrån.

Börja träna så fort du slutar röka. Övning är ett utmärkt sätt att hjälpa till att rensa ut dina lungor, bygga upp din kapacitet och öka blodflödet. Att hålla aktiva hjälper dig att hålla dig i vikt. Övning kommer också att ge dig en subtil rusning via naturliga endorfiner.

TIPS! När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana.

Frame slutar röka som något du gör för dig själv, snarare än för dig själv. Du kommer att kunna sluta röka tidigare och förbli rökfri om du tycker positivt om att sluta. Tänk på hur ditt liv ska förbättra, och hur misslyckande att sluta kommer att påverka din hälsa på lång sikt. Dessa tankar kan säkerställa att du blir motiverad och påminna dig om dina skäl att sluta.

Eliminera påminnelser om dig själv som rökare, om möjligt. Du kan börja med att släcka alla tändare, tändstickor eller askkoppar. Kasta dina kläder i tvätten och städa ditt hem för att eliminera rökstanken. Rengöring av alla dessa föremål kommer att bidra till att hålla saker som utlöser din lust efter en rök i sjön.

Diskutera rökfria läkemedel med din läkare. Det finns fler nya produkter på marknaden än någonsin som är utformade speciellt för att hjälpa människor att sluta röka. Nikotinersättningsprodukter och läkemedel som minskar abstinenssymptom är bara några av de tillgängliga alternativen. Din läkares rekommendationer kommer att vara en stor hjälp!

TIPS! Försök inte sluta ensam. Att ha kärlek till dem hjälper dig att hjälpa till enormt.

Det finns många rådgivare som erbjuder tjänster som hjälper dig att sluta röka. Det kan finnas en känslomässig anledning som gör att du vill röka. Att hantera sådana problem kan också hjälpa din uppmaning att röka försvinna. Be din läkare att hänvisa till en rådgivare om du är intresserad av denna typ av hjälp.

Sluta röka

När du fattar beslutet att sluta röka, få hjälp av din familj och dina vänner. Låt alla veta att du försöker sluta röka. Dessa människor kan hjälpa till att öka din nivå av stöd och glädje. En stödgrupp kan också vara till nytta för ditt självkänsla och motivation.

TIPS! I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. När du till exempel utför din första rökfria veckan, ta dig ut på en film.

Försök med djup andning om du försöker avvärja ett behov av en cigarett. Det här låter dig fokusera om en minut, och du kan komma ihåg varför du ville sluta. Det hjälper också dina lungor att absorbera mer syre och ge dig en lugnare och mer avslappnad känsla. Djup andning kan göras var som helst och teknikerna är lätta att göra.

Genom att läsa ovanstående artikel kan du nu bättre förstå hur viktigt det är för dig att lära dig så mycket som möjligt om de bästa sätten att stoppa dig rökning. Så snart du lär dig vad som fungerar och vad som inte fungerar, blir det lätt att sluta röka. Om du utnyttjar de användbara förslag som erbjöds i den här artikeln kommer du att vara bättre rustad att sparka vanan.Source link