Användbara pekare för att hjälpa dig att sluta röka


Rökning påverkar inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som finns runt dig. Det förstör dina lungor och hals, skadar ditt hjärta och orsakar kaos på din mun. Den begagnade röken är också farlig. Detta visar bara hur viktigt att sluta är! Följande artikel kommer att ge dig råd om att du slutar effektivt.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Tänk inte på framtiden. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp till en ansträngande aktivitet. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

10 minuter

Om du plötsligt vill bli rökig, försök att fördröja din rökning. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

Många rapporter blir viktiga under eller efter den tid som de slutade röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

TIPS! Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Rökning är både ohälsosam och farlig. Från hjärtsjukdomar till lungcancer är de hälsoproblem som orsakas av cigaretter inget skratta. Begagnad rök är också mycket farlig och kan skada dina nära och kära. Om du följer de riktlinjer som du just har läst bör du ha en enklare tid att sparka din vana.Source link