Användbara pekare för att hjälpa dig att sluta röka


Även om välmenande människor kan varna dig om att sluta röka är svårt, är sanningen att det inte är så svårt om du vet hur man gör det. Liksom något ämne, ju mer kunskap du har desto mer framgångsrik kommer du att vara. De råd som ingår i denna artikel kommer att komma igång på vägen för att sluta.

Sluta röka så enkelt som möjligt. Försök inte gå kallt kalkon. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, liksom mot stödgrupper och andra informationskällor.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

TIPS! Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra din chans till framgång.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla en journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Det kommer betydligt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Tips! När du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegant.

Det bästa rådet du kan få för att sluta röka är bara att sluta. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Börja aldrig säkerhetskopiera. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutar röka. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Inte bara kommer ditt hus att se och lugna rent och uppfriskande, men du kommer inte att bli frestad av den långvariga lukten av cigaretter när du kommer hem.

Planera belöningar för dig själv och följ med dem när du möter en viktig milstolpe. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

Tips! Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter.

Inse att du kommer att uppleva tider av stress, så gör en specifik plan för att motverka detta. Många rökare har vana att lysa upp som svar på stress. Att ha en plan i åtanke för hur man hanterar de stressiga stunderna gör det mindre troligt att du kommer att vända sig till cigaretter när stress slår. Se till att listan har mer än ett alternativ på det, om du behöver tillgång till mer.

Sluta röka

Du bör fullt ut förstå vikten av att bli utbildad om de bästa metoderna att använda för att sluta röka. Så snart du lär dig vad som fungerar och vad som inte fungerar, blir det lätt att sluta röka. Ta informationen från den här artikeln och börja använda den, och du kommer att vara på väg att sluta.

TIPS! Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta.Source link