Användbara pekare för att hjälpa dig att sluta röka


De flesta som röker vill verkligen sluta, men anser att det är svårt att nästan omöjligt att göra det och att de helt enkelt är oförmögna. Det kraftfulla rådet i artikeln nedan kan vara början på ett hälsosamt liv utan cigaretter.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, så att du kan sluta bra.

Sluta röka

Se till att du tar processen en dag då. Det är en stor process att sluta röka. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Tips! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. När du är omkring människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och emotionella utmaningar som är förknippade med att sluta.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Var noga med att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.Source link