Användbara pekare för att hjälpa dig att sluta röka


Rökning påverkar inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem som finns omkring dig. Du kan utveckla emfysem, lungcancer, eller lida av hjärtattack. Dessutom har andning av andrahandsrök samma farliga potentiella konsekvenser. Det följer således att sluta kan vara ett livräddande beslut. Denna artikel kommer att ge underbara råd att sluta röka permanent.

Support Group

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

När du har bestämt dig för att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Det kan finnas en supportgrupp för personer som försöker sluta i ditt samhälle. Titta på platser som samhällskollegor eller kyrkor.

Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Att förvärva en licensierad hypnotisörs tjänster har visat sig vara effektiv för många andra. Hypnotisten kommer att försörja dig med positiv förstärkning medan du är i djup trance. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

Se till att du äter bra. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av hälsosam produktion samtidigt som du stoppar viktökning i spåren. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galna fysiska abstinenssymptomen.

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Se till att berätta för din familj och dina vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

TIPS! Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

Några rökare tycker att skära tillbaka på att röka är en bra start. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. Du kan också försöka röka hälften av en cigarett åt gången för att minska rökning.

Hitta ett sätt att vara motiverad hela tiden. Omgiv dig med motivativa anteckningar, eller bifogar betydelse för ett smycke, bär det ofta. Oavsett, hitta ett visst sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

Sök support online. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra. Andra ex-rökare förstår dina utmaningar och de känslomässiga problem som ibland blir i vägen för att sluta röka.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Bara jobba med att undvika tobak idag, kommer alltid att ta hand om sig själv.

När du lär dig att leva utan cigaretter, är det bra att undvika utlösningssituationer som normalt skulle innebära att du rökning för dig. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Drick kaffe medan du kör till jobbet och undvik baren för att minska begär, eftersom det kommer att finnas många rökare i detta område.

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det svåraste. Under de första två dagarna efter att du slutat kollar din kropp av den mycket beroendeframkallande nikotinen, vilket leder till fysisk avstängning. När nikotin är ur ditt system, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå de begärna.

Rökning är en farlig och ohälsosam aktivitet. Många kända hjärtsjukdomar och lungsjukdomar är kopplade till rökning. Även begagnad rök är allvarlig och kan ha negativa konsekvenser för dina näraas hälsa. Förhoppningsvis kommer de råd som ges till dig i denna artikel att hjälpa dig att nå ditt mål att sluta röka.Source link