Användbara pekare för att hjälpa dig att sluta röka


Med stressen i vårt dagliga liv kan det vara svårt att ta reda på de bästa teknikerna för att sluta röka. Du behöver inte känna att du är instängd Använd istället råden i den här artikeln för att hjälpa dig att starta din resa.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

TIPS! Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas med något annat.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

TIPS! Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Att upptäcka vad som fungerar bäst för dina specifika omständigheter är avgörande. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

Börja träna

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Det kan också vara en bra stressavlastare. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Gå alltid till din läkare innan du börjar träna.

TIPS! Försök inte själv detta. Få lite stöd från dina nära och kära.

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Du kan bli överväldigad av begär. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i ditt sinne alls.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

TIPS! Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

Efter att ha lärt dig mer om ämnet borde du nu känna mycket mer självsäkerhet i din förmåga att sparka din rökning vana för gott. Se till att du också sprider din nyfunna kunskap till andra rökare, som vill sluta, så att de också kan bli framgångsrika.