Användbara pekare för att hjälpa dig att sluta röka


Det är uppenbart att din familj bryr sig om dig och vill att du slutar röka. Din läkare berättar förmodligen att du slutar vid varje möte. Ditt försäkringsbolag kan till och med erbjuda dig rabatt för att sluta. Så, varför har du inte gjort det än? Om du är rökare är det dags att sluta. Läs vidare för att lära dig några taktik för att hjälpa dig att göra det.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Nikotinutbyte

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning.

Använd en av de många nikotinutbyteslösningarna på marknaden idag. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta är en metod som underlättar dig för att sluta röka.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det är bra att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. För att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

Sluta röka

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Att sluta röka kan förbättra din lukt, dina tänder och eliminera lukt från ditt hem och din bil. Att se negativen att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Dessa påminnelser ger dig den enhet du behöver för att bekämpa frestelser.

För att hjälpa dig att bestämma dig för att sluta röka, kom ihåg dina nära och kära och hur din rökning påverkar din hälsa och deras. En av fem dödsfall kan vara bunden till cigaretter! Du vill inte vara en annan statistik.

Utsätt inte ditt slutdatum eftersom det borde ske omedelbart. Ställ inte halvhjärtat ett slutdatum som är två månader från nu, gör idag dagen! Detta kommer att hindra dig från att ändra sig och senare, och ge dig ett försprång på att vara en quitter. Du kommer också att förhindra att din familj eller rumskamrater utsätts för begagnad rök, vilket gör det ännu viktigare att du slutar.

TIPS! För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att förhindra viktökning.

Övning istället för att röka detta kan hjälpa dig mycket. En träningssession utlöser frisättning av humörhöjande endorfiner och ger också en nödvändig distraktion från att tänka på att röka. Övning är också fördelaktig på annat sätt; det kan minimera effekterna av metabolismförändringar som händer när du slutar röka, vilket kan hjälpa till att hålla den extra viktökningen i goda att personer som slutar uppleva ibland.

När du bestämmer dig för att sluta röka, sätt dig ner och lista alla orsaker till varför du kom till det beslutet. Du bör häfta denna lista till ditt cigarettpaket: När du vill ha en cigarett, läs den här listan istället.

Du måste lära dig andra sätt att engagera din mun om oral fixering är en integrerad del av din rökvanor. Till exempel kan du alltid bära hårda godis eller ett pack med bubbelgummi. Elektroniska cigaretter är också ett bra ersättare för den verkliga affären.

TIPS! Undvik dina utlösare att sluta röka med mer framgång. Om du ofta röktar i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körspellista.

Var proaktiv. Förvänta sig att processen att sluta vara svår först och förstå sig själv för att möta den utmaningen. Många som misslyckats sluta röka, brukar gå tillbaka under de första månaderna. Det kan vara väldigt frestande att få en snabb cigarett när du är trött eller stressad. Var medveten om dina utlösare.

Överväga alternativa alternativ för nikotinutbytesbehandling för att minimera nackdelen med nikotinavtagning när man ger upp cigaretter. Du kan minimera eller till och med undvika ditt uttag med användning av nikotingummi, fläckar eller pastiller, vilket ger dig fönstret möjlighet att lägga ner cigaretter för gott. Du kommer att kunna sparka nikotinvanan så snart du har sparkat rökningens vana.

Tänk på dina starkaste motivationer för att sparka din cigarett vana. Beskriv orsakerna till att du vill sluta och papper och bära den med dig vart du än går. Varje gång ett lust slår ut, dra ut det papperet och tänka på hur viktiga dessa skäl är.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. En läkare kan känna till metoder för att sluta att du inte är medveten om.

Denna artikel har gett dig allt du behöver för att sluta röka för livet. När du är en icke-rökare, kommer du att njuta av bättre hälsa, ökat humör och en längre livslängd. När du kommer över det värsta av att sluta och kan se ljuset, gå fira! Du förtjänar det!Source link