Användbara tips för att hjälpa dig att sluta röka


Rökning är inte bara ohälsosam, men det äventyrar dem runt dig. Cancer, hjärtsjukdom, emfysem – det här är bara några av de många hälsoproblem som har knutits till rökning. Begagnad rök är också farlig. Det följer således att sluta kan vara ett livräddande beslut. Informationen nedan ska hjälpa dig att nå ditt mål och sluta egentligen.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du fortfarande bestämmer dig för att röka den cigaretten kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre dag.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att informera dina käras planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa.

Sluta röka ett steg i taget. Det är en stor process att sluta röka. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Vila är viktig om du vill sluta röka på allvar. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt blir dina mentala förmågor mer akuta och du har mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Bortsett från att du informerar dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa terapier arbetar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotingummin eller hudplåster. Du ger din kropp den nikotin som det är van vid att ha så att din kropp inte går i utslag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

Eliminera de triggar du associerar med rökning cigaretter. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka på att röka under dessa tider.

Håll dig motiverad

TIPS! När du försöker sluta röka måste du hålla dig borta från saker som utlöser dig och får dig att röka. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva tillfälligt lägga din bok tills du har brutit din rökvanor.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerade. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt. För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

När du slutar röka, behöver du en hälsosam metod att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du har lite ledigt tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemang för förändringen. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna metod kan verka hård. Det har faktiskt visat sig vara det mest effektiva i det långa loppet.

TIPS! För att behålla din viljestyrka, trots starka begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar träning, jourtid eller behandling av dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp.

Totalt är rökning en extremt ohälsosam sak att göra, och det kan också vara farligt för de runt dig, att du utsätter röken för. Rökning är förknippat med ett brett spektrum av allvarliga hälsoproblem, inklusive lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Begagnad rök är också mycket farlig och kan skada dina nära och kära. Ställ råd från denna artikel för att arbeta i ditt liv och förhoppningsvis sluta ditt beroende av att röka.Source link