Användbara tips för att hjälpa dig att sluta röka


Många vetenskapliga studier har visat sig beroende av cigaretter. Tyvärr betyder det att det är så svårare att ge upp vanan att röka. Se till att du lär dig allt du kan för att hitta de bästa sätten att gå vidare för att nå dina mål.

Komma med din egen personliga plan för att sluta. Att skapa en personlig, avslutad rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång. Alla gör saker på egen väg. Det är viktigt att hitta vad dina bästa alternativ är. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Tips! När det gäller att stoppa röken, gör inte sakerna ännu hårdare än de redan är. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Få mycket stöd. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Belöna dig själv för att gå på milstolpar på din resa. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Secondhand Smoke

Sluta röka för att gynna dina nära och kära, och deras hälsa. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Avsluta kommer att göra både dig och de som älskar dig friskare.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Båda som begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte trivs så mycket.

TIPS! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid.

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Sluta röka, och ha tanken att du kommer att stanna så länge som möjligt. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Sätt listan i din telefon eller på ditt kylskåp så att du påminns om belöningen varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Tänk på hur din rökning påverkar de som du älskar och hur det i sista hand kan riva dem med år med dig. I Amerika är cirka 20% av alla dödsfall från rökrelaterade sjukdomar. Håll dig själv från att bli en statistik och sluta nu.

TIPS! Många tycker att att ta ett nytt träningsprogram, träningsklass eller fysisk acivity kan göra det enklare att undvika att röka. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

Att sluta röka är så svårt, delvis på grund av narkotiska beroendeframkallande egenskaper. Att sluta kan vara en utmaning för människor, i deras kropp och i deras sinne. Det blir lättare för dig att sluta om du följer de tips du just läste. Med lite hårt arbete, beslutsamhet och den kunskap du har fått här, kommer du att sluta bra!Source link