Användbara verktyg som hjälper dig att sluta röka


Det kan vara svårt att sluta röka, när cigaretter är så lättillgängliga i de flesta kulturer. Du behöver inte fortsätta röka. Läs den här artikeln för några bra tips.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara mindre svårt genom att låta dig hålla ögonen på priset.

TIPS! När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, tricks och tekniker som hjälper dig med. Ta tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscentra, kyrkor eller gemenskapskollegier.

När du väl har bestämt dig för att sparka rökning, berätta din familj och dina vänner. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Det kan vara det extra trycket som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Undvik att du associerar med att röka när du försöker sluta. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Tips! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

När du funderar på att sluta röka, gör ett möte för att se din läkare. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Han kan också ordinera dig medicin för att hjälpa till att behandla ångest och stress, ta itu med begär eller andra hälsoproblem som uppträder när du slutar.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

När du jobbar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på röken.

Tips! Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans.

En strategi för att hjälpa dig sluta röka är att göra en varumärkesbyta. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste varumärket du känner. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Du kommer att ha en bra start med att sparka din vana.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av att röka, kan många människor komma ihåg de positiva fördelarna med att sluta att vara ännu mer användbara.

Försök att inte röka så mycket. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att minska din rökning.

Tips! I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. På din en veckors jubileum kan du till exempel besöka en film.

Efter att du läst den här hjälpsamma artikeln borde du nu känna dig extremt optimistisk om att sluta röka en gång för alla. Nu har du denna nyfunna kunskap, var noga med att låta dina medrökare komma in på hemligheterna om hur man slutar.Source link