Användbara verktyg som hjälper dig att sluta röka


Rökning minskar livskvaliteten för dem som är beroende av den. Det påverkar inte bara hur du luktar och känner, det påverkar också ditt utseende och kläder. De mer stora nackdelarna är dock de som är för din hälsa. Du kan omvända alla rökningens negativa effekter om du slutar. För att komma igång på vägen för att vara rökfri, läs vidare.

Har dina nära och kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att sluta röka är inte lätt, så du borde hämta stöd från dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

Nikotinutbyte

Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Kom bara ihåg aldrig att koppla dessa produkter med rökning.

Undvik att dina triggare slutar röka med mer framgång. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva lägga din bok tillfälligt tills du har brutit din rökvanor. Ta en annan distraktion då.

Tips! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Att sluta kommer att förbättra hälsan hos dig själv och dina nära och kära.

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för förändringen. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. Försök bara sluta helt och aldrig hämta en annan cigarett. Denna strategi kan verka hård. Några studier visar dock att det är lättast att sluta sluta med kallkalkon.

Glöm inte att erbjuda dig själv belöningar när du når de viktiga avslutande milstolparna. Jot down belöningar du ger dig själv efter att du har varit rökfri för en enda dag, vecka och månad. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. När du känner dig svag, använd den för att hålla dig på rätt spår.

TIPS! Det första steget i att sluta cigaretter är att fullfölja dig själv till strävan innan du räknar ut hur du ska gå på att göra det . De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka.

Tänk alltid på din motivation. Det kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på kontorsmuren eller till och med bär armband som påminner dig om dina avsikter. Oavsett din specifika strategi kan det hända att du har en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för att röka en cigarett.

Du kan hitta stöd och hjälp på onlinemiljöer och forum. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Du kan tycka att det är bra att jämföra sluttekniker med andra. Det kan också hjälpa till att få stöd av människor som vet exakt vad du går igenom.

Var beredda med strategier för att hjälpa till att hantera situationer som orsakar ångest. De flesta som röker kommer att tända när de är stressade. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Genom att ha en plan på plats, kommer du att kunna undvika trängsel att röka.

Tips! När du förbinder dig att sluta röka, planera lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig med en ny skjorta eller en filmbiljett.

Att sluta röka är svårt, men det är värt det, eftersom det kan dramatiskt öka kvaliteten på din hälsa, sociala liv och fysiskt utseende. Förhoppningsvis, med hjälp av de råd som presenteras i den här artikeln får du dig att känna dig säker om din kraft för att helt sluta röka. Varför inte prova några av dessa tips idag?Source link