Användbara verktyg som hjälper dig att sluta röka


Du måste vara motiverad för att du slutat röka. Det finns en myriad av fördelar som följer med rökning vana. En eller flera av dem kan vara tillräckligt för att stimulera dig när saker börjar bli svåra. Du kan förbättra hälsan hos dig och dina nära och kära, spendera mycket mindre pengar, förhindra ökad chans lungcancer, och bara se och känna dig mycket bättre. Nedanstående förslag hjälper dig att hitta framgång i dina ansträngningar för att leda ett nikotinfritt liv!

Se till att du tar processen ett steg åt gången. Att avsluta kan vara en uppgift som måste hanteras metodiskt. Bara gå igenom det en dag i taget, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du delar den här informationen med dem som är närmast till dig, kommer de att motivera dig att vara engagerad. Detta kan bara vara den extra motivation du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

TIPS! Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningarna till att du ska sluta röka och även anledningar till varför du motstår att sluta. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv.

Övning kan ge en mycket effektiv stress orsakad av nikotinuttag. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Tala med en läkare innan du börjar träna.

Din läkare kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka. Det finns mediciner, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi.

Tips! Gör din försök så hanterbara som möjligt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

Du kommer bli mer framgångsrik om du inte försöker att ta på sig hela bördan att röka ensam. Du kan också få en hel del från att gå med i en supportgrupp.

Ta dig till exempel en film efter en vecka att vara rökfri. När du har passerat den månaden långa milstolpe, gå ut för en speciell måltid. Fortsätt att skapa belöningar för att arbeta fram tills du inte tänker på att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Sluta röka

Tips! När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverka med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom.

Det första steget att sluta röka är att helt sluta. Att stoppa är det enda sättet att verkligen sluta. Sluta bara röka och börja inte göra det igen. Denna metod kan verka lite hård. Det har faktiskt visat sig att den här metoden kan vara ganska effektiv.

Planera i förväg hur du ska lyckas hantera stress. Många rökare brukar röka när det händer något stressigt. Ha en reservplan om den första planen inte hjälper tillräckligt.

De första sju dagarna är det värsta skedet. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin som den har hållit på. När 48 timmar har gått, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Medan de fortfarande är väldigt riktiga och kan vara intensiva kan det vara lättare att ha den här kunskapen bakom sig själv.

TIPS! Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt.

Diskutera droger med läkare. Det finns många alternativ där ute för dem som försöker sluta. Rådgör med din läkare för vägledning och rekommendationer.

Skapa en verbal lista över orsakerna du måste sluta. Varje gång du löser wavers, upprepa dessa skäl högt för dig själv om och om tills craving passerar. Detta är ett värdefullt sätt att fokusera din uppmärksamhet bort från ånger som du kan stöta på och fokusera på saker som är viktiga för dig.

Om du vill lyckas sluta röka, måste du hålla fast vid din plan, även när den blir svårt. Kom alltid ihåg vad som motiverar dig och tänka på fördelarna. Kom ihåg att följa de goda råd du just läst, och du kommer att vara på väg att bli av med denna vana för gott.

TIPS! Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Du kan gå till en film eller köpa något du vill ha, efter att du inte har rökning under en tid.

Det kan vara svårt att lära dig den kunskap du behöver veta om Array, speciellt om du inte vet hur du ska börja . Var säker på att du har en solid förståelse innan du fortsätter. Använd alla de råd du läser i den här artikeln och det blir smidigt segling.Source link