Användbara verktyg som hjälper dig att sluta röka


Rökning kan få en allvarlig skadlig effekt på din livskvalitet. Det påverkar ditt utseende, eftersom nikotin kan fläcka dina tänder och dina kläder kan lukta som rök. Viktigast kan det få negativa effekter på din hälsa. Det är möjligt att ångra alla skador som orsakas av rökning genom att helt enkelt sluta. Om du inte vet vad du ska göra för att sluta läser du den här artikeln.

Att gå med i en bra supportgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Ta din resa en dag i taget. Att sluta röka är en process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nuet, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Sluta röka

TIPS! Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du gör kan ta för att sluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Se till att du får gott om vilopaus när du arbetar för att sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp behöver när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

När du arbetar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka på att röka under dessa tider.

Tips! Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Sena nätter kan ge mer tid att begära den nästa cigaretten för vissa individer.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla en journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Det är svårt att sluta röka, men dina fördelar med avseende på utseende, hälsa och social status kommer att göra det värt. Du borde nu vara säker på att bryta vanan tack vare de idéer som anges ovan. Välj en av dessa tips för att prova idag.Source link