Användbara verktyg som hjälper dig att sluta röka


Rökning ruinerar ditt liv. Det förändrar hur du ser ut, eftersom nikotin gör att tänderna blir gula, och det kan också göra dig rensad av rök. Viktigast, det kan påverka din hälsa väldigt. Du kan omvända alla rökningens negativa effekter om du slutar. Om du behöver hjälp med att sluta, kommer följande tips att komma igång.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en betydande skillnad under året.

Tips! När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

övningsrutin

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång och gå. Innan du börjar träna rutin, kontakta din läkare.

TIP! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Älskade Ones

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

TIPS! Se till att du får en tillräcklig mängd sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

Få mycket stöd. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Om du verkligen vill sluta röka, bli bra att sluta. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Slutligen har du den framgång du vill när du slutar för sista gången och aldrig röker igen.

Skapa en plan för att belöna dig varje gång du når en milstolpe i ditt avslutande arbete. Observera några godisar som du kommer att låta dig ha när du slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

Fysiska begravningar

De första sju dagarna är det svåraste när man slutar röka. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. Efter det att de fysiska begären har gått, kommer du mest att hantera den psykologiska missbruk. Dessa är lättare att motstå än fysiska begär, men det kan fortfarande vara svårt att göra det.

Stannar det lätt? I helvete heller. Är det värt det? ABSOLUT! Ovanstående råd bör ge dig möjlighet att fatta kloka beslut på din resa för att sluta röka. En av de viktigaste fördelarna med att sluta röka är ett nytt förtroende du kommer att utveckla i din förmåga att övervinna oddsen. Välj några och börja idag!Source link