Användbara verktyg som hjälper dig att sluta röka


Rökning gör dig en paria bland rökfria vänner. Du kan känna behovet av att avbryta konversationer för att få en cigarett, och du kommer inte må bra om du inte får din cigarett. Om du är redo att sluta röka, fortsätt läsa. Följande artikel har ett stort antal användbara förslag som hjälper dina ansträngningar att sluta röka, en gång för alla.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör. De kommer att placera dig i ett hypnotisk undermedvetet tillstånd som gör att de kan fylla ditt sinne med positivitet och motivation. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

10 minuter

Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förutse Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med supportgrupper och andra resurser du kan använda.

TIPS! När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det är bra att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Älskade Ones

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Få mycket stöd. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Försök också att nå ut till en stödgrupp för råd och rådgivning. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

TIPS! Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Försök säga dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att du har druckit ett stort glas vatten.

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Din hälsa och hälsan hos de du älskar kommer att förbättra dramatiskt när du slutar. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

TIPS! Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget.

Gör det till din mantra för att aldrig ha en puff av en annan cigarett. Du kanske tänker att du kan hantera att ha bara en cigarett, men i själva verket kommer den ena cigaretten förmodligen att ångra alla dina avslutande ansträngningar. Tänk på hur skadligt att bara en cigarett kan vara innan du ens ens har begäret.

Sluta röka

Sluta röka omedelbart. Ange inte ett datum i framtiden som hänger på något annat, börja idag och skapa planen och säkerhetskopiorna som du behöver vara framgångsrika. När du slutar röka, minskar dina risker för många sjukdomar och fortsätter att minska vid varje dag som går. Du skyddar också din familj mot farorna med begagnad rök. Dessa saker borde göra slut på ännu viktigare för dig.

TIPS! Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i ditt arbete för att sluta röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress.

Försök och träna när du kan. När du slutar röka är träning mycket fördelaktig och hjälper din lungkapacitet att förbättras. Om du deltar i frekvent fysisk aktivitet kommer du också att vara mindre benägna att gå ner i vikt. Övning kommer också att ge dig en subtil hastighet via naturliga endorfiner.

Under stressiga tider kan rökning ha varit din krycka. Hitta andra tekniker du kan använda för att slappna av när du känner dig stressad. Se om meditation eller yoga hjälper till att förbättra de stressiga känslorna, eftersom de är långt hälsosammare alternativ än att röka.

Ta ett djupt andetag när du längtar efter en cigarett. När du fokuserar på din andning, fokusera också på varför du vill sluta röka. Du kommer också att må bättre tack vare extra syre. Djupa andningstekniker kan snabbt och enkelt läras.

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

Att vilja sluta är halva slaget. De användbara tipsen i den här artikeln ska hjälpa dig att sparka vanan för gott. Använd det du har läst här och håll dig motiverad för att nå ditt mål!Source link