Användbara verktyg som hjälper dig att sluta röka


Om du vill bli framgångsrik när du försöker sluta röka, måste du motiveras. Om du slutar röka, är fördelarna otaliga. Du skulle göra det bra för att tydligt förstå fördelarna som ska hända när du slutar röka, särskilt eftersom det tjänar som en förstärkning när tiderna är svåra. Att sluta röka hjälper till att skydda inte bara din hälsa utan också din familj. Det hjälper dig också att sänka risken för sjukdomar som lungcancer och emfysem, lägg dina pengar på ditt bankkonto och få dig att känna dig yngre och se friskare ut. De tips som erbjuds här kan hjälpa dig att hitta framgång i dina ansträngningar för att leda ett nikotinfritt liv!

Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig själv som du kan. Försök aldrig att kyla kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragandet och göra det lättare att sluta röka.

Supportgrupper

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket kommer att hjälpa till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Tips! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Att sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och kontrollera nikotinbehov.

Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förut Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Gör en studie av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Få en annan distraktion då.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Om du vet att du kommer att ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Tips! Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt . Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din önskan att röka.

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. Detta kan hjälpa dig att uppnå din gärning.

Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Se till att listan är på ett ställe som du lätt kan hänvisa till under hela dagen. När du känner dig svag, använd den för att hålla dig på rätt spår.

Rökning är mer attraktiv för dig i stressstunder? Om det är sant måste du upptäcka någon annan avkopplingsmetod när du känner dig stressad. Meditation eller yoga är hälsosammare alternativ du bör titta på.

TIPS! Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade rätt inställning, eller de gav sig helt enkelt för fort.

Kom ihåg hur viktigt det är att vara stark, även genom dina svåraste tider, för att sluta röka. Kom alltid ihåg vad som motiverar dig och tänka på fördelarna. Ta ovanstående råd till hjärtat, och det hjälper dig att hitta styrkan till soldaten på.Source link