Användbara verktyg som hjälper dig att sluta röka


Så många rökare är desperata för att hitta ett sätt att befria sig från deras beroende av cigaretter. Rökning är inte bra för någon, och skadar bara dina lungor under långa perioder. Så om du verkligen vill ha ett slut på rökvanorna, läs vidare.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

Tips! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

10 Minutes

När du har en rökning, försök försökstaktiken. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om du fortfarande känner uppmaningen, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstänga röker så länge som möjligt.

Tips! För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. Sluta röka och planera bara på att gå så länge du kan utan att starta upp igen. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

TIPS! Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Det kan också vara en bra stressavlastare.

Det bästa stället att börja när man slutar röka är att bara sluta. Stopp kommer att börja dig på din nya väg. Börja aldrig säkerhetskopiera. Denna strategi kommer först att vara extremt svår. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning över tid än människor som använder andra metoder.

Tänk på de troliga följderna av en stor minskning av din hälsa som orsakas av rökning. Hur påverkas dina nära och kära vänner? Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Undvik att bli en statistik!

Kom ihåg att den första veckan säkert kommer att vara den svåraste när du slutar röka. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. När de första dagarna har gått, är begär ofta psykologiska. Det kommer fortfarande vara svårt, men begäret blir mindre när tiden går.

TIPS! Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. För många personer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov.

När du fattar beslutet att sluta röka, se till att du frågar dina vänner och familj om hjälp. Se till att alla som regelbundet är omkring dig är medvetna om att du tar detta väldigt viktiga steg. De kan uppmuntra och stödja dig, och det kan göra hela skillnaden för dig. Supportgrupper kan också vara ett alternativ för dig, kolla in dem.

Med lycka känner du dig nu mer kapabel att följa med dina mål. Kom ihåg att du måste vara stark, och medan valet är för dig, slutar du röka hjälper dig att stanna längre för dina nära och kära.Source link