Användbara verktyg som hjälper dig att sluta röka


De flesta människor upptäcker att sluta röka är definitivt en av de svåraste sakerna att göra. Det finns ingen säker väg som fungerar för en enda person. Du kommer att behöva göra din forskning och ta reda på vilka metoder som fungerar för dig. Följande tips kan hjälpa dig att sluta överraskande enkelt.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Användning av dessa hjälpmedel kommer att göra dina ansträngningar för att sparka vanan mycket enklare än det kommer att vara utan dem.

Sluta röka

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. Hypnotisten kan sätta dig i djupt trance och ge dig positiva affirmationer som håller dig inbäddad i ditt sinne. När du lämnar hypnotisören kommer din önskan att sluta röka hos dig.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka . När du delar denna information med de närmaste till dig, kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva en recept för ett läkemedelsavbrott.

Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Så småningom kommer du att sluta bra.

Du borde hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Detta kan innebära att du håller ett inspirerande citat eller bild på jobbet eller i din plånbok för att komma ihåg varför du slutar. Oavsett vad du bestämmer, med en visuell påminnelse kommer du att behålla frestelser och begär i våg

TIPS! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretterna. Dessutom ökar träningen stress och ångest.

Använd Internet för att hitta stöd. Delta i online supportgrupper. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa rökare att ge upp sin vana. Prata med andra människor och dela dina tips med dem. De kamrater du träffas där kommer att ha en djup förståelse för vad du går igenom, vilket ger dem möjlighet att hjälpa dig att lyckas.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så fort du slutar röka. Många rökare är vana vid att ha en cigarett när de stöter på ett stressigt ögonblick. Om du har lagt fram en plan, är det lättare att hålla sig borta från cigaretter. Håll en back-up plan praktisk om plan A inte fungerar.

Gör en träningsprioritativ prioritet. Du kan bli förvånad över hur mycket enklare och mer behaglig motion är nu att du inte röker. Dessutom kan träning regelbundet hjälpa dig att undvika viktökning i samband med att du slutar röka. Endorfiner från motion kan till och med hjälpa till med nikotinuttag.

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet.

Att försöka sluta röka är inte lätt, och det finns ingen magisk botemedel som fungerar för alla rökare. Detta innebär emellertid inte att sluta är omöjligt. Mellan motivationen och de tips du har fått kommer du att bli framgångsrik. Med uthållighet och viljestyrka kan du förhoppningsvis slutligen sluta!Source link