Användbara verktyg som hjälper dig att sluta röka


Motivation är nyckelfaktorn för att äntligen kunna kasta cigaretter från ditt liv. Du kommer att uppleva många fördelar med att ge upp denna vana. Håll fördelarna i åtanke och reflektera över dem när du känner att du är vaknande. Det kommer med stora hälso-, ekonomiska och känslomässiga fördelar. De tips som erbjuds här kan hjälpa dig att hitta framgång i dina ansträngningar för att leda ett nikotinfritt liv!

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Detta kommer att ta med dig under tidigt uttag och hjälper dig att sluta lättare.

Support Group

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. För att hitta en stödgrupp som är avsedd för att röka, kolla din lokala recenter, kyrka eller gemenskapskollegiet.

När du känner dig för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Även om du i slutändan röker, kan förseningar fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Tips! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kroppen under den tiden kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gå.

När du bestämmer dig för att sluta röka , berätta för din familj och vänner. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Om du plötsligt blir uppmanad att röka, försök att fördröja din rökning. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, tala med din läkare. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, såväl som mot stödgrupper och andra informationskällor.

Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. Prova det själv genom att sluta och bara se hur länge du kan hänga på innan du väljer vanan igen. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Så småningom kommer du att sluta för gott.

Du måste kämpa genom de utmanande stunderna när du försöker sluta röka. Glöm aldrig vad som håller dig motiverad mest, och du får den bästa chansen att lyckas med att följa igenom. Tänk på de förslag du har fått här och starta en resa till ett rökfritt liv.Source link