Är du redo att sluta röka? Tips för att göra det pinne


Att sluta röka vanan är skrämmande även för de människor som har den starkaste viljan att lyckas. Faktum är att även de som vill sluta känna sig som om de får något ur rökning. Om du är seriöst engagerad i målet att sluta röka permanent, har följande artikel mycket användbar rådgivning för dig.

Älskade Ones

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och flytta med en hälsosammare livsstil. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. En läkare kan också välja att ordinera medicinering, om de anser att det är nödvändigt.

Försök inte att sluta ensam. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Läs, skaffa eller besöka vänner fungerar bra.

Tips! Börja träna hemma eller gå med i det lokala gymet, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Övning hjälper dig också i stressavlastning.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Båda som begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Det här är ett effektivt sätt att försäkra dig om att du slutar helt.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i dom. Många rökare var tvungna att försöka flera gånger innan de lyckades sluta. Stanna bara omedelbart och vara en nonsmoker så länge som möjligt. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

Planera belöningar för dig själv och följ med dem när du möter en viktig milstolpe. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

TIPS! Många rapporterar att få vikt under eller efter den tid som de slutade röka, så du kanske vill börja äta de frukterna och grönsakerna nu. Människor kan gå ner i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, gör dessa veggie snacks till en bra idé.

De första sju dagarna är det svåraste när du slutar röka. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut alla lagrade nikotiner i kroppen. Efter det skedet är de längtan du känner mestadels psykologiska. Det är lika svårt att slåss, men det finns många tekniker som hjälper dig att uppnå framgång.

Se om din rökningstussläkare kan rekommendera receptbelagda läkemedel som är utformade för att hjälpa människor sluta röka. Nya innovationer för att sluta röka förekommer regelbundet. Från nikotinbytebehandlingar, till läkemedel som hjälper din kropp att övervinna uttag, finns det en mängd tillgängliga alternativ. Lyssna på läkarens rekommendationer och hitta en som hjälper dig att slutligen sluta för gott.

När du försöker sluta röka, koncentrera dig på att äta frukt, grönsaker, frön och nötter. Hälsosam, naturlig, låg kalori livsmedel är till hjälp för att sluta. Först och främst har du något att snacka på din mun och dina händer när du vill röka. Dessutom kommer du att lägga till näringsrika livsmedel till din kost och optimera din viktminskningspotential. Vitaminerna och andra näringsämnen kan också förbättra hur du känner dig när du går igenom uttag.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver sitt odödliga stöd.

När du slutar röka behöver du inte orsaka stress eller verkar ouppnåelig. Allt som krävs är beslutsamhet och förtroende för att sluta röka, så starta denna värdefulla resa genom att använda de tips som beskrivs ovan för att hjälpa dig att uppnå ditt mål. Du kommer att bli förvånad över vad du ska uppnå, och hur stark du är.Source link