Är du redo att sluta röka? Tips för att göra det pinne


Behovet av att röka kan vara ett krångel ibland. Vad du än gör måste ställas åt sidan medan du leder utanför för en cigarett, och rökare fungerar inte bra om deras röker inte ligger i närheten. För att bryta denna fula vana, fortsätt läsa! Denna artikel innehåller många tekniker som hjälper dig att sluta röka.

Du kan hitta en stödgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

TIPS! Sluta röka gradvis. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Du behöver hjälp av andra under denna process.

TIPS! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av det tills senare. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Hitta något annat som kan tänka dig av saker när det händer

Secondhand Smoke

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Om du är sjuk att känna att du måste röka, är du nästan där. De tips du just läste borde ge dig resten av vad du behöver för att dike denna vana en gång för alla. Använd rådgivning i denna artikel och bli av med rökningens vana.