Att leva ett rökfritt liv – Tips för att sluta sluta röka


Du kommer ofta höra att folk säger att det är mycket svårt att sluta röka, men det här är ofta ett fall att inte veta hur man ska gå om det. Det blir lättare att sluta när du lär dig mer om vad du ska göra. Följande artikel erbjuder välbehövlig hjälp för alla som försöker sluta röka.

När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Stödgrupper är universella, som du finner att det finns många som slutat röka. Försök leta efter en online, eller på din lokala högskola eller kyrka.

TIPS! Om du vill röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Förhandla med dig själv, berätta för dig själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

När du känner dig för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du fortfarande bestämmer dig för att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta röka är en process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

När du arbetar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Försök hitta något att tänka på.

Sluta röka

Försök inte sluta röka utan stöd. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du går längs vägen. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Du kan bygga upp dina fördelar och gör varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

Sluta röka

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Genom att läsa ovanstående artikel kan du nu bättre förstå hur viktigt det är för dig att lära dig så mycket som möjligt om de bästa sätten att sluta röka. Du kommer att förstå att sluta röka är inte svårt när du vet vilka tekniker som faktiskt fungerar. Du kommer att kunna sluta röka med hjälp av informationen från den här artikeln.Source link