Att leva ett rökfritt liv – Tips för att sluta sluta röka


Även om de negativa effekterna av nikotinberoende har blivit väl dokumenterade, är det fortfarande svårt för många att avstå från vanan. Om detta gäller dig, kan du läsa tipsen som ges här kan hjälpa dig att skaka av denna ohälsosamma vana. Välj de tips som bäst passar dig och din livsstil och sätt dem till omedelbar användning.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan om att sluta.

TIPS! Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon.

Många tycker att att ta ett nytt träningspass, träningsklass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Träning är också en bra stressavlastare. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, till exempel supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta bra.

Rökvanor

Tips! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

Om du vill sparka din rökvanor, få hjälp av din vänner och nära och kära. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att sparka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin har gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver lite hjälp. Du kan köpa dessa produkter i disken. De tillåter dig att få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Ett sådant system kan i hög grad öka dina chansar för framgång.

TIPS! Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka.

Skapa en mantra själv. Berätta för dig själv att du inte tar en puff någonsin igen. Övertyga dig inte om att rökning en cigarett inte kommer att skada dina bra lösningar; en kommer snart att bli två, och allt ditt hårda arbete kommer att vara för ingenting. Kom ihåg att ha "bara en" kan förvärra dina begär och få dig på fel väg.

Substituera en hälsosam vana som träning för din rökning. En bra träning översvämmer din kropp med feelgood endorfiner, och aktiviteten erbjuder en välbehövlig distraktion från cravings. Dessutom kommer du att förlora ämnesomsättningen när du slutar och träning kan påskynda det.

Se till att du pratar med en sjukvårdspersonal om olika sätt att sluta röka. Rökningstopptekniken har utvecklats betydligt under de senaste 10 åren. Nikotinersättningsterapi och läkemedelsmedicinering kan hjälpa till att förbättra några av de besvärliga effekterna av uttag. Diskutera alla dina alternativ med din läkare för att hitta den strategi som hjälper dig att sparka vanan en gång för alla.

TIPS! Om du har kämpat gång på gång med att sluta röka, överväga att planera en tid med din läkare. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Du bör försöka äta ett överflöd av frukt och grönsaker när du försöker sluta. Att äta mat som är lågt i kalorier och friska hjälper dig att sluta röka på många sätt. Till exempel kan du äta frukt och grönsaker med att göra något med din mun och händer medan du slutar röka. Om du gör det regelbundet kommer det att bidra till att minska viktökning. Dessa näringsämnen kan också bidra till att minimera abstinenssymptom.

Genomförandet av flera av de ovanstående tipsen kan hjälpa dig att göra snabba framsteg med ditt mål att sluta röka. Du förtjänar ett liv utan en beroende av tobak. Ge dig själv chansen att bli av med denna vana. Du kommer att skörda fördelarna med detta beslut varje dag med bättre hälsa, vitalitet och mycket mer förändring i fickan!Source link