Att leva ett rökfritt liv – Tips för att sluta sluta röka


Massor av människor upptäcker att det är mycket svårt att sluta röka. Ingen enkel teknik kommer att vara effektiv för varje rökare. Gör lite forskning för att försöka hitta en metod som kommer att fungera för dig. Fortsätt läsa den här artikeln för att lära dig hur du slutar röka framgångsrikt.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det brukar inte hända över natten. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Skapa din egen personliga lista hjälper dig göra det här.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

Nikotinutbyte

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. När du är om människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och emotionella utmaningar som är förknippade med att sluta.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Effekterna av nikotinavtagning kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär medan du minskar mängden nikotin i kroppen. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok kan du behöva lägga din bok tillfälligt tills du har brutit din rökvanor. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras korrekt eller inte har en reservplan när de begärs. Det är möjligt för dig att behålla en hög grad av engagemang, med tanke på orsakerna till att du vill sluta.

Älskade Ones

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden.

Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. När du en gång har åtagit sig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att säkerställa att du inte blir offer för vanan igen. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Avsluta för längre och längre perioder varje gång. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

Hitta något som ger dig motivation, även när du känner för att ge upp. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter. Detta kan dämpa dina frestelser, vilka är de främsta synderna för rökning av cigaretter.

Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Det är dock möjligt att sluta röka. Du kommer att upptäcka att du kan lyckas om du använder informationen som just presenterades för dig tillsammans med stöd från dem som ligger nära dig. Du kommer att bli förvånad över din framgång med dessa metoder på plats!Source link