Att leva ett rökfritt liv – Tips för att sluta sluta röka


Rökningstopp är hård även för personer som är mycket engagerade och bestämda. Det kan vara särskilt svårt eftersom det oftast finns något som rökare får från att röka som kan tyckas att det uppfyller ett behov. Rådgivningen i den här artikeln hjälper dig att slutligen sparka vanan för bra.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns stor fördel i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Skapa din egen personliga plan för att sluta.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Secondhand Smoke

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Planera belöningar för dig själv och följ med dem när du möter en viktig milstolpe. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Håll det på ett ställe du besöker ofta, som kylskåpet eller badrumspegeln, så att du kan se den upprepade gånger. Det kan bara vara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

TIPS! Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

Håll din motivation för att sluta i ditt sinne hela tiden. Detta kan innebära att du håller ett inspirerande citat eller bild på jobbet eller i din plånbok för att komma ihåg varför du slutar. Dessa påminnelser ger dig den enhet du behöver för att bekämpa frestelser.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Det finns hundratals användbara webbplatser som är dedikerade till att främja dina mål att röka upp. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. Dessutom kommer de som går igenom samma sak du bättre att förstå dina kampar.

Hittills bör du inse att rökning inte behöver vara så skrämmande. Allt som krävs är beslutsamhet och förtroende för att sluta röka, så starta denna värdefulla resa genom att använda de tips som beskrivs ovan för att hjälpa dig att uppnå ditt mål. Vem vet? Du kan till och med överraska dig själv!Source link