Att leva ett rökfritt liv – Tips för att sluta sluta röka


Det är ingen hemlighet att röka är skadligt för din hälsa, men massor av människor är fortfarande vanligt upplysta. Även om sluta röka är ingen bit tårta, försöker vissa människor inte ens på allvar. Läs vidare för att ta reda på hur du slutar nu när du är beroende av dig.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika uppmaningen att röka.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesro genom hälsosam ätning.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Älskade Ones

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa, utan också dina älskade. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat märke av cigaretter. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Denna teknik kommer att få dig till en tänkesätt för att sluta röka.

Sluta röka

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Tänk på hur mycket bättre du och ditt hem kommer att lukta när du har gjort förändringen för att sluta röka. Det finns många anledningar att sluta röka – vad är ditt?

Skapa ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Detta kan ge dig hjälp att hålla dig motiverad när du känner dig svag.

TIPS! Försök att sluta röka, undvik alla aktiviteter eller situationer där du tidigare skulle röka. Ändra din rutin om det alltid involverat en rök.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom det kan öka dina chanser att sluta röka. Kanske kan du ha ett symboliskt armband, eller kanske lämna meddelanden som motiverar din på ditt kylskåp eller kontorsväggen. Oavsett vad du valde, med en visuell påminnelse kommer du att hjälpa när ett begär begär.

Tänk på tiden hur du ska hantera stress i ditt liv. Många rökare är vana vid att ha en cigarett när de stöter på ett stressigt ögonblick. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Att ha flera idéer att falla tillbaka om den första inte hjälper tillräckligt är en ännu bättre plan.

Kom i form. Att träna efter att du slutat röka blir lättare, eftersom din lungkapacitet börjar omedelbart förbättra. Om du deltar i frekvent fysisk aktivitet kommer du också att vara mindre benägna att gå ner i vikt. Vidare producerar övning endorfiner som hjälper till att mildra något av det obehag som uppstår vid uttag.

TIPS! Fördröj inte ditt slutdatum eftersom detta borde ske omedelbart. Ställ inte halvhjärtat ett slutdatum som är två månader från nu, gör idag dagen! Genom att sluta omedelbart sänker du dina chanser att leda till en eventuellt dödlig sjukdom.

Du har antagligen märkt att din rökning vana blir sämre i stressperioder. Om så är fallet kommer det att vara nödvändigt för dig att identifiera ett annat sätt att uppnå avslappning. I stället för belysning uppstår vissa personer omedelbart stressavlastning när de lär sig yoga eller tar tid att meditera.

Efter att ha läst den här artikeln, vet du i ditt hjärta att sluta är möjligt. Du måste hålla fast vid dina planer och vara fast besluten. Denna artikel ger en rad effektiva taktik för att hjälpa dig att göra just det, och äntligen leva ett liv utan rökning.Source link