Att leva ett rökfritt liv – Tips för att sluta sluta röka


Att sluta röka är ingen lätt uppgift, även för den järnvilja. Även människor som är desperata att sluta tror fortfarande att rökning ger något åt ​​dem. När du är redo att lossna dig själv och dina känslor från cigaretter och sluta bra, ska tipsen du hittar här hjälpa dig att komma igång.

10 minuter

Tips! Gör ditt avslutningsförsök så enkelt på själv som du kan. Försök inte åka kallt kalkon.

Fördröjningstaktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om det inte har det, fortsätt bara fortsätt denna process om och om så ofta som du behöver.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Han kan också ordinera mediciner för att hjälpa till att behandla ångest och stress, ta itu med begär eller andra hälsoproblem som uppträder när du slutar.

Du bör inte försöka sluta röka ensam. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Minska rökning. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Vid vakning vänta en timme innan du har din första dagliga rök. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Om du röker hemma, städa din plats noggrant, så det luktar inte av rök. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går igenom din dörr.

Kom på ett sätt att behålla din motivation genom att hålla det i åtanke och i sikte hela tiden. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Oavsett vad du valde, med en visuell påminnelse kommer du att hjälpa dig när ett begär begär.

Tips! Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Hitta support via online formulär och meddelandekort. Det finns många webbplatser som ägnas åt att stödja dem som vill sluta röka. Du kan fråga om tekniker som har fungerat för andra, och dela med dig av din egen erfarenhet. Om du har ett stödsystem som består av andra som slutar, kommer det att hjälpa dig att hantera eventuella problem du kan ha.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett och sedan undvika dem. Om du alltid haft en cigarett med ditt morgonkaffe eller på happy hour efter arbetet, försök ändra din rutin. Att ha kaffe i din bil eller stanna ut ur rökiga barer kan ersätta ditt begär.

Som du nu förstår, behöver stoppa rökning inte vara en mardröm. Du kan sluta röka med en engagerad, positiv attityd när du försöker tipsen ovanför idag. Vad du kan göra när det är motiverat kan chocka dig.Source link