Att leva ett rökfritt liv – Tips för att sluta sluta röka


Några personer tycker att försök att sluta röka är bland de svåraste sakerna de någonsin har gjort. Ingen metod fungerar för alla. Du måste undersöka olika metoder och hitta de som fungerar för dig. Ge tipsen nedan ett försök, du kanske bara finner att det är lättare att ge upp att röka är enklare än vad du någonsin trodde möjligt.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta.

Ta bara varje dag som det kommer. Vägen till stopp är bara en process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Idag är allt du borde oroa dig för, så se till att du inte röker just nu och din dag börjar börja lägga till för alltid.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Att göra en lista för dig själv kommer att göra detta.

Träningsrutin

Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Stanna så ofta som möjligt när du slutar röka. När du förblir senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

TIPS! Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om det inte har det, fortsätt bara att repetera denna process om och om så ofta som du behöver.

De flesta vet hur svårt det kan vara att sluta röka och att olika metoder fungerar för olika människor. Detta innebär emellertid inte att sluta är omöjligt. Använd de råd du läser här i kombination med din egen forskning för att utforma en solid avslutande plan. Du kan bli positivt överraskad om du provar dem.Source link