Att leva ett rökfritt liv – Tips för att sluta sluta röka


Även om det är mycket osannolikt att alla som röker inte inser att det är ohälsosamt, blir det inte lättare att sluta. Om du är rökare som vill sluta, kan det enda som håller dig tillbaka är rätt incitament eller rätt råd. Denna artikel kommer att ge dig några bra tips som hjälper dig att sluta.

Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer. När du är hypnos kommer hypnotisören att fylla ditt sinne med positiva tankar om att sluta röka. Det kan få cigaretter att tycka mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Tänk inte ens på framtiden. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Han kan ordinera dig en medicin för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, liksom mot stödgrupper och andra informationskällor.

Att kyla kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få tillsatser för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de grymma fysiska abstinenssymptomen.

Nikotinutbyte

För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Det här är lätt att bestämma genom att skriva en egen lista.

Använd en av de många nikotinutbyteslösningarna på marknaden idag. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara svårt att ignorera. Överväg nikotinersättningsterapi. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så stor sannolikhet att de slutar röka. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Tala med dig om du vill sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, håll nivån av nikotin i ditt system stadigt medan du jobbar med att inte röka. De kan förhindra några av de obekväma fysiska symptomen som är förknippade med rökningstopp.

Hitta något som ger dig motivation, även när du känner för att ge upp. Du kan göra det genom att sätta meddelanden på väggen för att påminna dig om de mål du ställt in. Oavsett, hitta ett visuellt sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

Planera i förväg hur du ska reagera på stress utan att vända sig till cigaretter. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Se till att du också har en reservplan, med chansen att den första inte hjälper.

Om du inte lyckas med ditt första försök, var inte avskräckt. Många människor misslyckas även om de är ordentligt motiverade. Försök att lära dig något varje gång du misslyckas. Om det händer i framtiden kommer du att veta exakt hur du ska övervinna det.

Innan du ställer in ett slutdatum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras korrekt eller inte har en reservplan när begären ställs in. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Kanske har du rökt för att hantera dina påfrestningar. Om så är fallet måste du utforska andra alternativ för att hantera stress när det händer. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett bra sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

Ät massor av grönsaker, frön, nötter och frukt medan du slutar röka. Detta kommer att hjälpa dig att sluta för några skäl. Till exempel kommer din mun och händer alltid att vara upptagen, så du behöver inte repeterande rörelser av rökning. Regelbundet konsumera dessa hälsosamma livsmedel kan också bidra till att förhindra viktökning. De kommer också att öka ditt humör och hjälpa till att föryngra din kropp.

Deep Preatment

Försök inte detta själv. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Om du längtar efter en cigarett, prova djup andning. Detta ger dig en minut att fokusera och kom ihåg varför du slutade i första hand. Ibland kan du bara ta en tid och fokusera på att rätta till dig igen. Djup andning är enkel och icke-påträngande, vilket gör det enkelt och bärbart sätt att lugna sig.

Se till att du följer en vanlig diet. Du bör inte försöka att dieten medan du slutar röka. I stället försöker du hålla fast i en balanserad kost. Vissa studier tyder på att producera och mager mejeriprodukter kan smaka dåligt om du är rökare. Upptäck nöjen av dessa enkla matar som din smaksmak förbättras.

Oavsett om du lyckas eller misslyckas första gången måste du sluta med den mentalitet som du kommer att fortsätta till slutet. Många ex-rökare har gjort många försök att sluta innan de kunde sluta en gång för alla. Om du inte lyckas, analysera varför du misslyckades och försök igen.

Cravings verkar komma oftast när en person känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Många som slutar röka utan användning av stoppmetoder gör det genom att ha en annan synvinkel. Om du kan ta det dag för dag, hittar du det mycket enklare att hantera. Dessutom kan du använda kognitiv beteendeterapi för att ändra vad du gör varje dag för att ta bort den mentala anknytningen som binder dig med tobak.

Att hålla en dagbok om din avslutande ansträngning kan verkligen hjälpa dig att förbli engagerad. De flesta människor röker för att lindra stress och hålla sig avslappnad. Regelbundna journalposter erbjuder ett hälsosammare sätt att arbeta ut stress och ångest. För att inte tala om att journalskrivning kostar dig ingenting!

De flesta försöker sluta röka för att vara mycket utmanande, men lite råd kan hjälpa till. Genom att följa råd och tips i denna artikel kommer det att bli mycket lättare att sluta vanan. Använd informationen som ingår här för att förbättra din hälsa och din familjs hälsa.

Sluta röka för att gynna dina nära och kära hälsa. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa utan också risken för dem som finns omkring dig.Source link