Att släppa en dålig vana för bra, bra råd att sluta röka


Även om de flesta är medvetna om de negativa konsekvenserna av nikotinberoende, verkar de fortfarande ha svårt att försöka sluta med denna vana. Om du kämpar med tobaksberoende vet du att det finns hjälp. Välj de tips som bäst passar dig och din livsstil och sätt dem till omedelbar användning.

För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Olika sätt att arbeta för olika människor. Det är viktigt att hitta vad dina bästa alternativ är. Att skapa den här personliga listan gör just det.

TIPS! Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanligt för personer som nyligen har gett upp cigaretter.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. När du inte har utövat ett tag börjar du med enkla promenader och bygga därifrån. Gå alltid till din läkare innan du börjar träna.

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Motiverande meddelanden

Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Oavsett vilken metod du väljer kan denna typ av visuell påminnelse hjälpa dig att avvärja begär och frestelser.

Idag är dagen för att sluta röka! Välj idag som dag istället för att lägga ut det till ett framtida datum. Genom att sluta omedelbart sänker du dina chanser att leda till en eventuellt dödlig sjukdom. Du kommer också att bidra till att säkerställa din familjs säkerhet genom att minska den begagnade rök som finns i ditt hem. Detta gör det ännu viktigare att du slutar idag.

Tips! Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om.

Tänk inte på att sluta röka som att ge upp något. Tänk på det som att få något. Du kommer att kunna sluta röka tidigare och förbli rökfri om du tycker positivt om att sluta. Ditt liv är värdefullt och kommer att förbättras avsevärt om du slutar röka. Håll dig fokuserad på de positiva motivationsfaktorerna som är inblandade i ditt val.

Ät mycket frukt, grönsaker, nötter och frön medan du slutar röka. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper till att sluta röka av flera skäl. Om du till exempel har munnen och händerna att ständigt göra någonting kan du ersätta beteendemöjligheterna för rökning. Att regelbundet konsumera dessa hälsosamma livsmedel kan också bidra till att förhindra viktökning. Vitaminerna och näringsämnena i dessa livsmedel kommer att minska obehagen vid uttag.

Du kan behöva se en rådgivare för att sluta röka. Det kan finnas emotionella skäl relaterade till din rökning. När du har tagit upp problemet är det lättare för dig att sluta. Om du tror att din rökning kan orsakas av denna typ av trigger, ring din läkare för att diskutera dina alternativ för denna typ av behandling.

TIPS! Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, få hjälp av vänner och familj. Berätta för alla nära dig att du försöker sluta röka. Andra kan hjälpa dig att hålla dig på rätt håll och få dig att sluta en gång för alla. Om du inte hittar det här stödet i din hemmiljö, överväga andra alternativ, till exempel beteendeterapi eller någon form av gruppinställningar.

Sluta röka

Detta råd bör ge dig den hjälp du behöver för att sluta röka för gott. Du kan ha ett tobaksfritt liv. Ge dig själv chansen att sluta röka och få detta smutsiga och dödliga hot ut ur ditt liv. Du kommer att belöna dig själv med ett hälsosammare, längre liv, för att inte tala om de pengar du ska spara när du slutar röka.Source link