Att släppa en dålig vana för bra, utmärkt råd att sluta röka


En bra andel av rökare vill verkligen sluta vana. Rökning är inte bra för människor, och det skadar bara lungorna om de utsätts för rök under längre perioder. Läs följande råd för att ta reda på vad som kan göras för att sluta röka för alltid.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kanske till och med sluta bli lättare eftersom du kan hålla fokus.

Kallt Turkiet

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Tips! För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika trängsel att röka.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

TIPS! Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så att du också kan föda dig något hälsosamt.

Om du inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, försök några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Du kan köpa dessa produkter i disken. De tillåter dig att få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Ersättningsbehandling

TIPS! Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka . Kommunicera ditt behov av stöd så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga.

Överväga nikotinersättningsterapi. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Det kan bara hoppas att denna del kommer att ha lagt till din kunskap och insikt om det realistiska sättet att sluta. Det finns människor i ditt liv som älskar dig och beror på dig, och sluta röka betyder att du har mer tid att spendera med dem. Vad du just har läst hjälper dig att göra det.Source link